icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Efter att ha hibernerat och prioriterat fel saker i flera år -

Den leende krigaren har vaknat!
1 juli 2011 11:15
4

Kvartalsrapport eller 100 + dagar med LCHF

Så här efter tre månader lite drygt med LCHF känns det som jag kan sammanfatta och dra lite slutsatser. Det känns fortsatt bra - men skumt. Det är skumt att det fungerar, att man går ner i vikt stadigt fast man äter så stor andel av sitt energibehov i fett. På något sätt går jag och väntar på att det ska sluta fungera, att viktminskningen ska avstanna. So far - so good. Upplevda hälsoeffekter; jag har inte längre kronisk halsbränna, min misstänkta sömnapné är i princip borta. Ryggen har inte krånglat på tre månader. Detta är väl sannolikt mer relaterat till viktminskningen än till själva kosten (förutom halsbrännan som upphörde dag 1 med LCHF!) jag är ju noga med att föra bok över hushållets utgifter. De enskilda konton som procentuellt minskat mest under de här månaderna är läkemedelskontot där jag kunde lägga 500 kr på Pepsid Duo en vanlig månad, och alkoholkontot. Jag är piggare och framförallt mycket uthålligare. Jag saknar egentligen inte kolhydrater - med undantag för ett livsmedel -Öl. Jag skulle vilja kunna ta en kall pilsner med gott samvete men väljer att avstå. Jag har inte druckit öl på tre månader vilket nog inte inträffat sedan jag var typ femton. Jag kan inte heller med någon behållning dricka starksprit. Jag blir tokfull - inte kulfull och pratig och skoj utan från nykter till i princip bårfall utan att passera gå. Dessutom mår jag illa av spriten. Jag dricker, när det är dags, vin i stället. Mycket mindre än tidigare men ibland som spritzer med lite smaksatt vatten. Matlagning och logistiken runt mat och matlagning har också minskat. Tidigare var inköpen en fälttågsplan,det kunde ta två timmar att planera veckomeny och upprätta en inköpslista. Idag slänger vi ihop en lista och drar och handlar. Maten är lättare att laga när man inte gör någon kolhydratkomponent. Dessutom känns mat mindre viktigt. Det här låter ju tråkigt, att man bara rör ihop nåt som man sedan snabbt tuggar i sig. Men det är å andra sidan lite befriande, man äter bara för att man är hungrig och inte av andra skäl. Sedan slutar man äta när man är mätt och kan fortsätta med att göra något annat. Maten har blivit dyrare. Livsmedelskostnaden för mig och VH har stigit med 25%, kanske relaterat till att vi är "slarvigare" med planeringen nu än tidigare. Å andra sidan går allt åt - vi slänger mycket sällan mat och varje gång känns det som ett misslyckande. Nu går vi in i högsommaren med aktiva semstrar planerade. Det ska bli spännande att se om det fortsätter att gå lika bra.

Kommentarer

 • 1 juli 2011 11:31
  Vad härligt att du mår bra på kosten. Vist är det märkligt att man blir så snabbt påverkad av alkohol sen man började med LCHF. Hoppas du får en härlig sommar
 • 1 juli 2011 11:40
  Låter jätte härligt! :D Är ny här och vet inte riktigt vilket sätt jag ska äta på än. Ha en skön sommar!!
 • 1 juli 2011 15:01
  Måste fråga.. hur mycket har du gått ner på dessa tre månader?
 • 10 juli 2011 21:26
  Jag har gått ner 13 kg sedan mitten på mars, ca 1 kg i veckan.

Logga in för att skriva en kommentar.