icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Efter att ha hibernerat och prioriterat fel saker i flera år -

Den leende krigaren har vaknat!
19 september 2011 15:56
4

Ett halvår med LCHF

Tiden går. Den femtonde mars började med en strikt LCHF-diet. Alla de fenomen och positiva effekter som jag beskrev vid "kvartalsrapporten" kvarstår, jag ringde min vårdcentral för att "ta tillbaka" min remiss till sömnlabb - min sömnapné har mer eller mindre försvunnit, några tusenlappar av skattebetalarnas pengar sparade! Några uppenbara nackdelar upplever jag inte. Det är möjligt att mitt långtidminne har blivit lite sämre, om detta beror på kosten eller bara ett ålderstecken vet jag inte. Träningen inför Vasaloppen har börjat och jag har tagit de första, riktiga löppassen sedan 2005. Jobbigt! Det blir mer den klassiska "Gå-Lunka-Löp" men jag har redan loggat 50 km i träningsdagboken, även om det mesta är "lunkat" så går det framåt. Märkligt nog har vikten legat mer eller mindre still under de två veckor jag tränat, jag utgår från att det är en vanlig platå så länge. Håller det i sig får vi nog kanske börja äta lite mindre av kolisarna som sprungit upp mot 50 g dag här på slutet.

Kommentarer

 • 19 september 2011 16:00
  duktig du är :) jag har prisis börjat med LCHF och hoppas att de fungerar :) verkar göra de för dig:) som sagt lycka till )
 • 19 september 2011 17:03
  Samtidigt så bygger du nya gram fast i bättre former, O det vet du ju att ju mer du tränar ju längre tid tar det me vikten,, Va ligger du på kcal mässigt nu
 • 19 september 2011 17:12
  gittan52
  Såg att du skrivit att du har ett bra spann på kolhydraterna och ändå går ner i vikt. Intressant! Jag för nu noggran matdagbok på allt jag stoppar i min för att se var jag har min gräns.
 • 20 september 2011 09:31
  Jag räknar kalorier i detalj en gång per vecka och kolhydrater i gram översiktligt egentligen till varje måltid. Kalorimässigt ligger jag på 2200 kkal/dag och kolhydratmässigt 20-50 g/dag. 50 g dagarna har blivit fler på slutet och härrör från nötter som jag äter som mellanmål e f t e r träning men före middag. Jag kommer inte ut TV-soffan ut i löpspåret om jag skulle träna efter middag - så känns det åtminstone nu...

Logga in för att skriva en kommentar.