icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Efter att ha hibernerat och prioriterat fel saker i flera år -

Den leende krigaren har vaknat!
3 december 2010 22:35
1

Den leende krigaren har tankar...

...om takläggare och el och proppar.

Igår kom dom.

Takläggarna som ska lägga om vårt tak.

Under de senaste åren har det varit en kamp för att få taket att se bra ut och hålla det fritt från mossa. De gamla betongplattorna som lades på 1963 har varit "i slutet på sin tekniska levnad" sedan vi köpte huset år 2000. 

Så till sist fick jag "tummen ur"; kollade runt lite, tog in offerter och accepterade ett anbud. Det här var i maj; "-Vi kommer efter semestrarna, den 15 augusti, senast den första september."

Pyttsan! igår, i -17 C, kom dom.

Så nu är taket rivet, där ligger nya plattor på gården under presenningar i snöfallet. Gammal ströläkt och plattor har kastats i en blå container ute på gatan. Byggnadsställningar gör att man får åla sig in i huset.

jag är på det hela taget nöjd att jobbet kommit igång. MEN! Idag när vi kom hem upptäckte vi att vi hade strömavbrott i delar av huset, bland annat var frysen i köket strömlös! Kött för 3 000 kr inlastat infruset igår! Helvete!

Gudskelov måste säkringarna ha gått när hantverkarna avbröt för dagen. Varorna i kyl och frys hade klarat sig. Jag har CSI:at lite och konstaterat att takläggarna använt  eluttaget på baksidan av garaget. (Det normala är ju att man vid byggen tar el ur elskåpen på gatan med en egen elcentral med lite tuffare säkringar än en stackars 10 A) Olyckligtvis ligger uttaget bakom garaget på samma säkring som frysen. Om säkringen hade gått på morgonen hade det varit kört. Dåså - då kan dom inte använda det uttaget fortsättningsvis. Å andra sidan vill jag inte krångla till det heller, alltså drar jag fram el från ett annat uttag...

Jo förresten! 130-kilos gränsen. Jag förvägde mig i morse och vägde 129,7! Första milstenen i viktresan passerad.

Kommentarer

  • 5 december 2010 00:01
    Blev köttet förstört? Shit vad trist i så fall! Kan man utföra såna arbeten i - 17C - imponerande i så fall. Grattis till att ha passerat en milsten!! PEPP! Godafton.

Logga in för att skriva en kommentar.