icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Titas blogg

LCLC 89 kg 69 kg 236281
Uppdaterat hjärnan och målvikten!!
31 januari 2016 09:35
5

Har inte skrivit i bloggen på länge

Det har varit en ostabilt tid med vikt och mat. Jag har inte orkat hålla i det på rätt sätt. Motionen trappade jag ned redan i december och matintaget trappades upp. Inte förrän i början av januari då vågen visade helt oacceptabla siffror tog jag mig själv i kragen. Vår viktutmaning i gruppen 60+ startade efter nyår och det har hjälpt mig att komma igång. Min MD-väninna är viktig för mig för vi jobbar båda hårt för att hålla oss på rätt spår. Våra dagliga mailkontakter med avstämmning, pepp och ibland lite ilska är ovärderliga.

Matdagboken är ett viktigt forum för mig och jag tänker många gånger på hur kontakter skapas och blir hållbara genom det här forumet. Mitt Plus medlemsskap tog slut i november och jag förnyade inte det. Jag tänkte att jag fixar nog de sista kilona på egen hand. Det gjorde jag ju inte😞 Trots allt var det många funktioner som jag ville komma åt sååå... för ett tag sen gick jag med igen då abstinensen blev för stark😄 det känns bra!

Jag har tagit tag i matplanering och viktkontroll  på riktigt. Den lägsta vikten jag hade innan slarvet började är nära, jag känner mig mycket piggare och motionen är en del av dagsprogrammet igen.

Jag blev igen en gång påmind om hur lätt det är att släppa taget. Två månader av dålig kontroll blev några kilon åt fel håll😢 nu ser jag framåt. 

Pepp till er alla fina MD are som delar med er av både med o motgång, nu kör vi mot ljuset och våren!!

Gillar

Kommentarer

 • 31 jan 2016 10:29
  FrkM

  Pepp till dig! Nu tar vi tag i allt igen. :)

  FrkM
  http://padetrettio.blogg.se

 • 31 jan 2016 10:47
  Ja, visst är det lätt att det börjar gå åt fel hål. Jättebra att du tagit tag i det i tid och vänt skutan mot rätt håll igen. Bra jobbat! Pepp pepp! Ett steg i taget!
 • 31 jan 2016 11:13
  lejonell
  Jadu så ofta man ser det scenariot här - både hos dig själv och andra. Det börjar med att någonting bryter de goda vanorna och så flyttas gränsen lite i taget. Och så ska man ju ta tag i det vilken dag som helst. Så då kan man ju ta det på måndag och inte idag. Tänk om man kunde ta tag i det direkt det börjar slira. Så mycket enklare det skulle vara då.
 • 31 jan 2016 11:20
  Kanylia

  Hej Tita, 

  vad skönt det låter när du skriver om att dagsmotion och mat, så som du vill ha det, lägger sig tillrätta igen. Njut av dagarna dina och av ljuset. heart

  / K

 • 31 jan 2016 14:38

  Tusen tack till er alla!!

  Det där med att tag i det vilken dag som helst är så himla flexibelt😃😃😃😃

  Pepp till er alla!

Logga in för att skriva en kommentar.