icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Thoths blogg

93 kg 66 kg 17381
13 May 2021 16:27
1

Torsdag, dag 7

Igår var ännu en bra dag!

Middagen blev visserligen på burger king och jag tog en hamburgare men det fanns kalorier till det. Totalt åt jag 79 kcal över mitt mål, men jag hade bränt 959 kcal och de ingår inte i potten (mitt val) så det känns om att jag gjorde en bra dag. Gubben var glad också :)

Idag, Kristihimmesfärd, så blev det ett avsteg från rutinerna. Istället för min vanliga morgonpromenad direkt efter frukost så behövde jag åka och handla. (Vill handla tidigt, innan så många andra tagit sig iväg till affären när jag måste dit). Promenaden fick bli efter lunch istället. Det viktigaste är att den blir av! Var helt underbart i skogen och promenaden tog slut alldeles för fort (70 min, strax över 6 km). Men det var väldigt varmt. Alldeles för varmt för min smak. :) Tur det är svalt i skogen iaf.

Till lunch åt vi hamburgare som maken fick "instainspo" att göra. Goda men alldeles för feta för min smak. Hamnade nästan 300 kcal över "målet". Det innebär färre kalorier till middagen men vi ska grilla och varken sparris eller padrones är särskilt kcal-rika. Jag kommer absolut komma över idag också, och antagligen mer än igår. Det är inte lätt...

Just nu är fokus att äta hyfsat bra och regelbundet. Och att försöka hålla mig någotsånär inom kalorierna. Men jag får inte stanna i det här för länge heller. Jag börjar redan få koll på vad som inte varit bra och jag har gjort åtgärder som redan gett resultat. Nästa vecka är det dags att hålla mig inom kalorierna varje vecka. Nytt mål för ny vecka!

Ny vikt idag var -0,5 kg så det känns som jag hittat rätt. Sakta men säkert nedåt.

Nu till skogen. Med bra bok och filt. Hur bra ställe att fira helg och ledighet på?!

Gillar

Kommentarer

  • 14 May 2021 10:33
    klaraelv

    Hamburgare behöver inte vara så illa att äta, jag gjorde hamburgare själv igår och med lite sallad, lök och tomatskivor då är det ganska ok, men jag vill ju ha lite dressing också, plus ett bröd så att jag har något att lägga allt på, skippar därmed övre brödet. Men eftersom jag är ju född norrbottning så äter vi ju hamburgare med kniv och gaffel och inte som en S-holmare, som äter med fingrarna. 

    Ser ni någon äta hamburgare med bestik så är de garanterat från norra sverige.

Logga in för att skriva en kommentar.