icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Thoths blogg

93 kg 66 kg 19969
11 maj 2021 09:31
3

Tisdag, dag 5

Igår var ingen bra dag. Jag känner mig inte alls nöjd med mig själv. 

Promenaderna fungerade givetvis bra. Likaså träningen med gummibanden. Träningen med gummibanden är ny och jag ligger på en lätt nivå men det är inga som helst problem att genomföra. Vardagsrörelse, dammsugning, städning osv fungerar också bra. Det är aldrig ett problem. 

Frukosten fungerar bra. Jag var extra trött men höll rutinen (extra trött idag också men höll även idag). Väckte barnen, väckning ett. Kokade te, plockade fram smörgåsar, pålägg osv. Gjorde väckning två - nu måste man gå upp väckningen. Jag och barnen åt frukost ihop. Maken duschade. Jag plockade undan och torkade av. Ställde upp stolar och pallar så dammsugarna kommer åt ordentligt. Bäddade och bytte till träningskläder. Startade dammsugarna och drog iväg på min runda (det var varmt ute!). Kom hem, ställde ner stolar och pallar, bytte om och drog igång arbetsdatorn. Körde gummibanden under första timmen. Kändes bra. Åt mellanmål (Propud choklad) vid 10. Nöjd! Vid 12 kom lunchrasten och jag åt en no chicken burito från taco truck. Vid 12.30 hade jag även ätit 50 gram choklad (varför? Jag var inte hungrig eller sugen. Den fanns bara där plötsligt...) och en hönökaka med en ostskiva åt jag först, direkt efter maten... Sen gick timmarna, jag hann dammsuga tvättstugan, göra rent tvättmaskinen, rengöra kattlådor, gå ut med sopor osv.  Tiominuters pauser varje timme är extremt bra för hemmet har jag insett wink

Vid 16-tiden åt jag plötsligt japp. Inte för att jag var hungrig eller ens sugen, utan för att jag blev bjuden och inte tackade nej.
Lagade middag vid 18, vi åt och gick därefter på kvällspromenaden.
Jag åt inget mer, drack bubbelvatten efter promenaden.

Så idag gör jag följande justering; Efter lunch så ska jag vänta 30 minuter innan jag äter något mer. Även om jag tycker att jag är hungrig. Tror helt enkelt inte att kroppen hunnit registrera att den fått mat och det var därför som jag åt Hönökakan. Chokladen är slut så den ställer inte till det idag iaf.
Kan ju ha helt fel, men jag måste prova något. Försöka ändra och göra så bra jag kan.

Kommentarer

 • 11 maj 2021 12:07
  klaraelv

  Tar man några dåliga beslut så är det ändå inte helt kört, det är bara att ta bättre och nyttigare beslut nästa dag. Bäst ör mig är att inte ha de dåliga sakerna hemma och stålsätta sig när man handlar så att inte man kan behöver stå emot frestelser som ligger i skåpen. Såg att du använde dig av mörkchoklad, det är inget som skulle hindra mig, är ingen stor fan av mörk choklad, men om det är det enda som finns hemma så skulle det gå åt ändå. 

  abba8d9c-5452-49a7-a92c-0c70056d0da5.png

  Idag är en ny dag och med nya möjligheter.

 • 11 maj 2021 15:30
  Tita

  Du har ju självkännedom så det räcker......lyssna😍😍

 • 12 maj 2021 09:40

  Jag gillar mörk choklad men blir aldrig frestad av det. Mjölkchoklad däremot - det är oemotståndligt i min värld. Rimmar illa med min laktosintolerans och konsekvenserna är aldrig värda det... För mig underlättar det när det finns något hemma. Då kan jag slappna av på ett annat sätt. Det finns om suget blir för stort och jag kan liksom vila i det. När det inte finns något hemma blir det som en manisk tanke som bara mal och mal och mal.
  Men det får ju inte vara vad som helst hemma, det kan liksom inte vara mjölkchoklad för då äter jag vare sig jag är sugen eller inte. Tyvärr. Mörk choklad kan dock ligga länge. Den jag har hemma nu är över en månad gammal. Men vara vetskapen om att den ligger där är betryggande för mig. Varför vet jag inte.

  En fördel med covid-19 är att vi handlar all mat på nätet och hämtar upp kassarna på väg hem från jobbet på måndag eftermiddag. Det är lätt att inte handla något godis när jag inte ser det framför mig. Det kommer inget sug av att logga in digitalt på affären som när jag går in i en fysisk affär.

Logga in för att skriva en kommentar.