icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Thoths blogg

93 kg 66 kg 16009
2 maj 2022 13:08
2

Sista veckan med modifast - eller?

Idag började veckan som är min sista med modifast. Då har jag ätit modifast i tre veckor, bytt ut två måltider om dagen på vardagarna och en till två på helgerna. Eftersom jag bara bytt ut till två påsar/dag så jag har 4 oöppnade förpackningar (x8 portioner i varje) kvar efter den här veckan. Nu funderar jag på om jag ska fortsätta byta ut lunchen tills påsarna är slut? Kan det vara dåligt?

Igår gick det inte som planerat. Åt pudding till lunch men till middagen blev det friterad kyckling från KFC. Jag har iaf insett att helger är min stora utmaning, en lärdom så bra som någon. Inte bara att det är helg, dels är det maj och allt som händer i maj, födelsedagar, överraskningar osv osv. För mig är det inte ett alternativt att hoppa över allt sånt. Jag kommer bli bitter och sur. Det hjälper inte att veta att det kommer nya tillfällen (men nu vet jag att KFC inte är något jag direkt gillar så nästa gång (om det blir någon, vi bor inte nära någon) kommer jag välja att hitta något annat alternativ i närheten). Jag får äta mindre, välja så nyttigt det går. Igår skippade jag dip och strips och åt bara kyckling. Fortfarande inte bra men det kunde varit sämre. Har ändå som mål att inte gå över 1609 kalorier och kom upp typ 1400 igår. Högt men med god marginal till mitt maxintag.

Imorgon är jag på plats men efter inköpet av plastmuggen så funkar det bra med puddingen. Den blir inte lika fluffig som hemma men heller inte så stabbig som den blev när den fick stå färdig i nästan 6 timmar. Onsdag och torsdag är hemma dagar (på onsdagen ska dottern till tandläkaren och vi måste åka precis vid lunch men jag äter puddingen lite tidigare bara). På fredag är taco-fredag inställt (maj har den effekten tyvärr...) men jag och sonen ska ut och äta sushi ihop och ha mysigt. Det är svårt att beräkna kalorier när jag är ute, men jag uppskattar att mina 9 bitar sashimi lax och tonfisk med edamamebönor vid sidan av (och ingen majonnäs på) landar på runt 500 kalorier och då har jag fortfarande marginal till migg maxintag. Jag ska räkna mer på det under veckan men det är min spontana tanke. Om min beräkning är helt fel får vi hitta på något annat som ändå känns lyxigt i hans ögon.

Gillar

Kommentarer

  • 2 maj 2022 13:51
    klaraelv

    Sushi och risotto är något som jag älskar att äta, men jag brukar alltid få kraftiga viktpåslag så fort jag äter det, är nog för att jag äter mer än vad som är nyttigt. Är nog bättre att äta sashimi som du tänker göra.

  • 3 maj 2022 10:16

    Jag älskar också sushi och risotto men det är dyra godsaker rent kalorimässigt (prismässigt också beroende på vad man tar iof cheeky). Men jag tänker att sashimi måste vara ett bättre resultat. Jag ska räkna på det under veckan. Är det en marginell skillnad så får jag tänka om helt och äta något annat.

Logga in för att skriva en kommentar.