icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Thoths blogg

93 kg 66 kg 18564
25 May 2022 15:51
4

Sista tentan på utbildningen imorse

Imorse gick jag upp extra tidigt för hinna med två tåg tidigare än mitt vanliga eftersom det var tenta. Vill inte riskera att det är förseningar och så är jag inte i tid. Var där i väldigt god tid och fick vänta i 40 minuter istället. Men hellre det!
Hur tentan gick? Jag hoppas, hoppas, hoppas på godkänt. Jag tror att det kan bli det. Inte med någon jättemarginal men ändå godkänt. Får svaret om ett par veckor. Ny kurs på måndag, men den har ingen tenta utan ett grupparbete och en individuell skrivuppgift.

Vägde mig för BL-utmaningen här på matdagboken imorse. Minus 0.5 kg sen i fredags! Känns jättebra. Då borde jag ligga i fas till på fredag (0,75/vecka) och min officiella invägningsdag. Räknade lite på siffrorna igår. Målet är 19,5 kg på 26 veckor. Och vecka 13 borde jag då gått ner 10 kg (9,75) (sen går det ju snabbare ibland, särskilt i början, och långsammare mot slutet och sånt ska också vägas in men nu gör jag inte det). Vecka 7 borde jag gått ner totalt 5,25 men jag har gått ner 7,8 (räknar med fredagens vikt på 85,2kg). Helt klart i fas! Känns riktigt bra.

Lunchen idag blev sushibowl, som jag åt i stadsparken medan jag väntade på att handelskammaren skulle öppna så jag kunde hämta ut ATA-papper (typ pass för sakerna som ska iväg till vårt grannland på jobb). Helt oplanerat. Skulle åkte hem efter tentan så hade ingen lunch med mig och att vänta tills jag kom hem skulle bli för sent för lunch. Så många valmöjligheter. Gamla jag hade definitivt valt McD och jag gick förbi två gånger... Men landade i sushi. Jag älskar sushi och särskilt tycker jag om att äta fisk. Vilket resten i familjen inte är lika förtjusta i. Tänker att det var mer näring i min sushibowl än i en burgare även om de varit lika goda. Sushiris (åt inte allt), lax, rödkål och grönkål, gurka, ingefära, sojabönor, mango, morötter, sjögräs, picklad rödlök, poké dressing, sesamfrön, wasabimajonnäs. Skippade dressingen och majonnäsen. 
Ikväll blir det grillad kyckling med ris och potatis till middag. 17åringen som önskat sig, det är favoriträtten och maken är hemma och kan tillaga. (Han är inte lika bra som farmor, för farmors är bäst men hans fungerar ;)). Funderade på om jag skulle äta kostersättningen till middag istället men jag tror det blir kyckling iaf. 

Nu ska jag läsa bok och njuta av att jag och barnen är lediga i fyra hela dagar. Tänker att jag ska försöka få till en liten vandring en av helgdagarna. Hoppas på bra väder.

Gillar

Kommentarer

 • 25 May 2022 16:18
  Liljane

  Tentan gick säkert jättebra ! Vad studerar du till ?

 • 25 May 2022 18:48

  Grattis till sista tentan! Och även bra jobbat med vikten, supergrym är du!

 • 25 May 2022 18:57

  Liljane jag hoppas att du har rätt. Tycker att det borde räcka till godkänt. Det var mkt förklara hur du tänker och varför och där kan jag ha tappat lite poäng men uträkningarna är inga problem. Jag studerar till redovisningsekonom. Är lärare (matematik, teknik och NO-ämnen framförallt men även svenska och SO-ämnen upp till åk 6) i grunden men gick in i väggen och valde att skola om mig. Redovisning passar mig väldigt bra. Jag älskar siffror och variationen. Är klar i december.

  Tack Bebbis! Det är så otroligt att det går så bra för mig. Just nu känns det surrealistiskt att det går så lätt. Men mitt stora problem har varit att hålla vikten, själva viktnedgången har oftast gått bra (inte alltid men oftast).

 • 25 May 2022 19:09
  Liljane

  Imponerad både av din viktnedgång och din utbildning. Jag kan inte ens multiplikationstabellen.🙈 Även imponerad av ditt lugn och din beslutsamhet. Det kommer att gå bra för dig. 

Logga in för att skriva en kommentar.