icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Thoths blogg

93 kg 66 kg 17382
18 June 2022 10:41
3

PLUS 1,5 kg

Jag hann aldrig in och skriva här igår, men väga mig hann jag. 1,5 kg har jag gått upp under veckan som var. En uppgång var väntad men 1,5 kg trodde jag faktiskt inte. Men när jag tittar på antalet kalorier jag stoppat i mig så är det inte så konstigt. Det är bara att fortsätta. Nästa vecka är det minus igen.yes

Jag har funderat på VARFÖR jag gick upp. Vad fick mig att sluta hålla mig till mina målkalorier? Att skippa träningspass OCH promenader!

Det jag kommit fram till är att jag triggades av att få höra att tjockisar alltid (95% av fallen) går upp all vikt, och ofta mer där till, inom tre år från viktnedgången. Att själva jojobantningen är sämre för kroppen än att ha varit överviktig hela tiden. Det tog sig in i hjärnan på mig och jag var inte medveten om det, men det fick mig att sluta försöka aktivt. 
Det är något jag måste vara mer uppmärksam på. Hur jag nu ska vara uppmärksam på att jag blivit omedvetet påverkad... Men ja, det måste jag vara uppmärksam på. Jag får vara uppmärksam på att jag inte håller mig till kalorierna och att jag stoppar i mig saker i tid och otid helt hämningslöst.
 
Träningspassen tror jag också föll på det. Vad spelar det för roll om jag försöker stärka min kropp när jag ändå kommer gå sönder typ... och så tycker jag ju inte att styrketräningen är särskilt kul. Den är oerhört bra och min kropp mår mycket bättre (och det är kul!) men det är tråkigt att göra den. Men det är bara att bita i det sura äpplet. Jag måste träna upp mina muskler, vi har ju hittat flera som jag inte aktiverat på länge för att det gjort ont och det har lett till större problem...


Promenaderna däremot, som jag ÄLSKAR!, tror jag bottnar i att maken är hemma mer och när han vill sitta framför tv:n och se någon serie är det mkt svårare för mig att ta mig ut. Fast jag vill ut. Jag vet ju att jag KAN gå ändå så det är bara att skärpa mig. Jag älskar mina promenader och går helst själv.
Jag har varit trött också och det är klart att det påverkat, jag ska inte skylla allt på att maken är hemma. Obs jag menar inte att det är makens fel att jag inte går ut, han kan t o m föreslå att jag ska gå - nej det är jag som vill vara med honom nu när han äntligen är hemma igen.

På fredag visar vågen minus igen. Det blir min midsommarpresent till mig själv!

Gillar

Kommentarer

 • 18 Jun 2022 14:28

  Du kommer lyckats tappa dom igen.

  En viktuppgång handlar om mycket men att säga att vissa går upp mer än andra efter viktnedgång är fel. Det finns flera gastric bypass opererade som går upp i vikt igen ofta mer än de gick ner.

  Varför sker det? undrar människor som blivit inlurade att operation ska lösa allt ?

  De tror att det är "en mirakeloperation"

  De går upp för de inte arbetat med huvudet tankar och förhållningssätt till maten.

  Ingen förändring i livsstilen gör att även en operation blir misslyckat. 
  så är det även med annan viktnedgång arbetar man inte med sina tankar och förhållningssätt till mat då kommer man misslyckas.

  Lösningen är att man gör detta samtidigt som man går ner i vikt, ovasett metod att gå ner i vikt.

  Då blir resultatet långvarig.

  Det är bara att ta nya tag ✊

 • 18 Jun 2022 18:07

  Tack Lv1! Jag behöver verkligen den peppen! Det är klart jag kommer lyckas tappa dem igen. Det är bara att fortsätta kämpa på.
   

  Två av mina syskon har gjort gastric bypass operationer. Och båda har fått ett barn var efter operationen. Det är väl ca 3 år i år tror jag, båda har lyckats hålla vikten ganska bra. MEN båda har fått biverkningar och det är sånt som skrämmer mig. Jag går hellre ner allt på egen hand. Dom vägde ca 10 kg mer än mig och är några centimeter kortare också. Min ena syster är alldeles för smal, hon äter alldeles för små portioner och hennes värden är riktigt usla, hon har fått ta sprutor med järn för järnvärdet inte går upp tillräckligt och massa annat. Hon vågar inte äta mer, för hon är livrädd att gå upp i vikt igen. Hennes läkare pratar allvar med henne men hon tar inte åt sig alls. Hon ser inte frisk ut eftersom hon är för mager. Hon skulle behöva hjälp men kön är årslång och hon vill inte riktigt ha hjälp heller, eftersom hon inte vill gå upp i vikt. (eller hon vill inte bli tjock igen som hon säger).
  Min andra syster, och den som gjorde operationen först, äter normala portioner och ser ut som hälsan själv. Däremot har hon också fått problem, blodsockerstrul och s.k. dumpning och lite annat. Hon fick gå i terapi innan operationen, inte bara ett par gånger utan typ 6 månader och även efteråt (vilket inte andra systern fick). Det verkar logiskt att det krävs en hel del jobb med huvudet för att det ska fungera. Oavsett vilken metod man väljer.

  Tack för alla klokheter du delar med dig av. Precis vad jag behöver idag.

  NYA TAG! 

 • 18 Jun 2022 18:14

  ❤️🤗

  Usch  jag tycker synd om dina systrar 😥som fått biverkningar av sina operationer. 
  Det är vanligare än man tror tyvärr.

  Du är stark 💪 detta kommer du klara galant tänk att vi alla här inne sitter i samma båt  🚤 

  Kamp mot kilon som bättte hälsa ❤️

  Senast uppdaterad 18 Jun 2022 18:19

Logga in för att skriva en kommentar.