icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Thoths blogg

93 kg 66 kg 8953
27 juni 2022 12:21
3

Plus 0,2 kg efter midsommarhelgen

Plus 0,2 kg efter midsommarhelgen. Jag tänker att det kunde gått sämre och samtidigt oroas jag att jag är inne i en negativ spiral. Det är mycket upp, upp och upp på vågen just nu. Det får bli en ordentlig uppstramning den här veckan. Jag behöver må bättre och få lite mer energi. Den början av juli åker vi till Cypern en vecka. Vi hade sagt att vi skulle hemestra i år med men tydligen sög det ordentligt i restarmen för resten av familjen. Jag har börjat fundera kring maten. Hur ska jag tänka, vad ska jag välja? Vi kommer äta ute i stort sett hela tiden. Vi har all inclusive men 17åringen är matfantast och har redan spanat in en hel del restauranger som vi "måste" prova. Och maken är också väldigt matintresserad så det kommer bli mest restauranger. Jag älskar fisk och skaldjur och kommer så klart passa på. Fisk, skaldjur, sallader - älskar det! En dag ska vi åka över till turkiska sidan och äta kebab. Inte min favorit men tänker att är jag på plats så vill jag ju testa... Tankarna går just nu att luncherna blir sallad (med dressing/olja vid sidan om) och så fisk och skaldjur till middagarna. Det kommer så klart blir för många kalorier men kanske behöver det inte bli så illa? 15åringen är däremot väldigt kräsen men det ligger en mcdonalds inte allt för långt från hotellet som får vara backup plan när vi inte hittat något som passar.
Frukosten kommer vi väl alltid att inta på hotellets och det brukar alltid finnas frukter och ägg, något gott bröd. 
 

Det ordnar sig. Nu ska jag ta en promenad. I eftermiddag ska jag träna på gymmet och ikväll blir det power walk. Det är omöjligt för mig med pws när det är så här varmt på dagarna. Kan inte hålla uppe tempot.

Gillar

Kommentarer

 • 27 jun 2022 18:15
  MAS63

  Skulle jag vara du skulle jag nog inte vara orolig. Du har ju full koll på läget. Bara du inte faller på för stora portioner kommer du att klara det hela galant! 

   

  Senast uppdaterad 27 jun 2022 18:16

 • 27 jun 2022 18:49
  Waza79

  Sallad är ju toppen och ofta finns det goda grönsaker även till frukost! Ofta rör man sig ju också en hel del på semestern på ett eller annat sätt. Dessutom lever nog vågen sitt egna lilla liv i värmen med ökad vätska i kroppen. Jag har en skostorlek större och känner mig allmänt plufsig. Tror att du kommer fixa de galant, man kan ju också riva av några benböj, utfallssteg, sitsupps eller liknande innan man svalkar av sig i vattnet! Ha en skön semester!smiley

 • 28 jun 2022 18:17

  Tack för peppen! Det är klart att det kommer gå bra. Jag måste ha en positiv mindset - då kommer det gå ännu bättre! Jag får tänka lite mer än vanligt på vad jag väljer på restaurangerna och försöka hålla koll på kalorierna efter bästa förmåga. Just att inte äta för stora portioner är min största akilleshäl tror jag. Jag har fortfarande svårt att se när en portion är "lagom" och fortfarande sitter "man äter upp allt på tallriken" väldigt hårt i ryggraden. (Jag har jobbat stenhårt med att inte överföra det till barnen och båda lämnar när de är mäta/inte vill ha mer trots att jag 99 ggr av 100 äter upp allt).
  Hotellet har gym (som fått bra recensioner men bara har öppet 9-19) så jag hoppas att jag kommer träna även på semestern (det har jag gjort tidigare resor där gymmet varit bra). Läste att några skrev att hissarna var små och långsamma - men det är bara en fördel. Då blir det trappor! :)
   

  Värmen påverkar helt klart kroppen. Och knoppen. Idag har det blåst en del och  det är utlovat regn till natten och jag LÄNGTAR!!

Logga in för att skriva en kommentar.