icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Thoths blogg

93 kg 66 kg 8960
26 juni 2022 03:58
3

Mycket gnäll så här på morgonen från mig

Det är härligt att sommaren kommit och det med besked - men jag fixar inte den här värmen. Det känns som jag kokar och jag mår illa samt kan inte sova. Just nu har vi strax över 28 grader inomhus och klockan är 03.40. Fläkten kämpar febrilt i sovrummet (en ljudlös som jag styr med mobilen) men den ger inte tillräcklig svalka just nu. Jag har sovit ett par timmar men vaknade av att det är för varmt för sen stund sedan. Ska gå ut och sätta mig en stund så jag blir sval. 
Tycker det är jobbigt på dagen med, håller mig så klart till skuggan och försöker hitta ställen där det fläktar lite. Nu är det ju inte så här särskilt långa perioder i Sverige (vanligtvis) tack och lov och jag vet att jag kommer sakna värmen men just nu... Och vi som bokade en resa till Cypern om 2 veckor... Jag vill INTE utomlands. Dels kan jag inte motivera till flygande som miljöhoten ser ut idag och dels tycker jag att Sverige, och Norden för den delen, visar upp en magisk sida just nu. Men jag blev totalt nedröstad. Efter två år av "Hemestrar" vill resten av familjen utomlands och mitt förslag med Norge eller Danmark blev helt nedröstat. 

Jag behöver komma igång med träningen igen. Nu har det gått två (tre?) veckor sedan jag tränade 3 gånger i veckan. Min kropp behöver den funktionella styrketräningen och jag har ondare nu men det är ändå svårmotiverat tydligen. Power walks och till viss del löpningen är inga problem iaf. Alltid något. Och nu efter midsommarhelgen så behöver jag tänka lite extra på kaloriintaget. Det ligger lite mot överkant och skvalpar och eftersom jag vill äta upp alla rester så så blir det dyr mat hela helgen. Absolut värt det! Jag njuter, väger portionerna och håller mig till det jag planerat mer eller mindre. Något extra har slunkit ner, en ägghalva med en tsk majonnäs och ett par räkor tex.

Det finns nästan inga mygg här. Men de typ 5 som finns är tydligen alla honor och alla behöver tydligen äta femtioelva gånger och bara från miglaugh. Så många myggbett och jag är överkänslig och svullnar upp. Inte alls lika illa som när jag var litet barn. Minns en gång när jag fick ett myggbett på hakan/käken och hela ögat svullnade igen. Numera blir det svullnader om ca 3 cm i diameter runt myggbettet. Jobbigast på fötterna eftersom det är svårt med skor då.

Nej, nu ska jag sluta gnälla och gå ut och sätta mig en stund. Jag kommer må bättre när jag blir sval.

 

Gillar

Kommentarer

 • 26 jun 2022 05:59
  MagganD

  Då är vi två. Legat vaken långa stunder pga värmen i natt... 

  Jag är också älskad av, och överkänslig mot, mygg. Det är hemskt! Jag får inte "myggbett", utan rejäla blemmor!

  Något som faktiskt hjälper mig är att ta desloratadine dagligen. Allergimedicinen gör så att jag inte reagerar lika kraftigt. Jag tror det finns receptfritt. 👍😁

  Jag förstår din tanke om Norge/Danmark, hela Skandinavien är på sitt bästa nu (även om jag personligen är nöjd med ca 23 grader), men jag hoppas att ni får en härlig semester tillsammans! Cypern är en liten ö, och med vatten kommer svalkande vindar. 👍

  Ha en fin söndag!

 • 26 jun 2022 09:14

  Jag tycker också att det är vidrigt när det är så här varmt, så du är inte ensam! Jag blir helt apatisk. Precis som Maggan skriver tycker jag också att det funkar att knapra allergimedicin när jag ska vistas bland mygg. Det blir inte riktigt illa då! Nästa sommar får familjen följa med dig till Norge. Det finns ju sååå många fantastiska platser där!

 • 27 jun 2022 11:58

  Så härligt att höra att jag inte är ensam. Det känns rätt ensam just nu faktiskt. "Alla" tjatar om att vi måste vara ute och njuta av det fina vädret och själv vill jag helst ligga I frysen laugh Såg att väderprognosen fortsätter "hota" med temperaturer runt 30 närmaste 10 dagarna men idag fläcktar det faktiskt. Det känns lite, lite bättre. Natten var svalare också (och vi drog igång AC:n halva natten också).

  Varför har jag inte tänkt på att ta allergimedicin?! Jag hade det när jag var liten, upp i tonåren men antar att det fallit i glömska. Sista 20 åren har jag inte tagit allergimedicin alls. Ska kontakta VC och se om jag kan få recept (nu har det ju gått en hel del tid sen sist, men minns att jag behövde starkare, receptbelagda, mediciner). TACK för påminnelsen!

  Det blir säkert bra på Cypern. Jag vet ju sen tidigare utlandsresor (andra resemål) att trots att det är högre temperatur är det sällan lika äckligt kvavt. (Fast Thailand hade några vidriga dagar men då bokade vi in havsutflykter så det funkade riktigt bra och i Italien var det också tufft mitt på dagen men då funkade det att gå i deras shoppingcenter som nästan var kalla). Barnen säger sig vara öppna för havsbad också (de är riktigt poolbarn annars) så kanske blir det mer bad i havet och det brukar kyla ner.

Logga in för att skriva en kommentar.