icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Thoths blogg

93 kg 66 kg 8950
20 juni 2022 08:19
2

MINUS 1,2 kg och snart tillbaka på -10 kg!

Vägde mig imorse för en av grupperna här på MD. Minus 1,2 kg sen i fredags - då jag hade PLUS 1,5 kg. Känns jäkligt skönt. Är nu bara 0,3 kg från att ha gått ner 10 kg (igen...) och ligger fortfarande bra till i mitt tidsschema. Det är klart att vågen inte alltid kan peka nedåt men att jag skulle ha gått upp hela 1,5 kg i fredags förvånade mig. (Först, men när jag kollade antalet kalorier som jag tryckt i mig så var det inte så förvånande längre...). Lyckades återfå balansen och idag är det ner 1,2 kg istället. Tack för det kroppen och huvudet!

Känner mig piggare idag, faktiskt kände jag det redan igår. Säkerligen placeboeffekt men det bryr jag mig inte om. Det är känslan som är det viktigaste för mig. Min kropp behöver bra näring för att orka, börjar jag fuska en massa så kommer energilösheten som ett brev på posten. 

För mig är det bra med vettiga anledningar, det blir så mkt lättare att göra det som är bra då.
Gå ner i vikt för att bli smal - funkar inte för mig. Det finns inget värde i att vara smal för mig. Jag vet att samhället är mer dömande mot oss tjocka och jag vet att läkare många gånger drar tjock-kortet men ändå, det är inte tillräckligt viktigt för mig.
Gå ner i vikt för att orka - DET funkar för mig. Det är väldigt motiverande att jag snart kan göra det jag vill utan att kroppen går sönder helt.

Ät bra mat - för det är nyttigt och rätt att göra så. Funkar inte för mig. Jaha, nyttigt och jaha rätt (för samhället då). 
Ät bra mat - för att du får energi och mår bättre. Det funkar för mig! När jag KÄNNER att det ger mig något.

Ät inte godsaker, onyttigheter osv - det är inte bra. Det funkar inte för mig. Det är gott, det ger viss tillfredsställelse och finns i sociala tillställningar som jag mår bra av att delta i.
Ät godsaker, nyttigheter osv med måtta. Det funkar för mig. Inte varje dag, inte massor. Men ibland och lite grann. Jag får det goda, jag kan delta i sociala tillställningar utan någon stigmatisering. 

Jag mår ju absolut bra av att äta bra och näringsrik mat, att röra på mig och gå ner i vikt. Men det i sig är liksom inte tillräckligt motivernade för mig. Det är när jag känner skillnad eller har ett mål som är viktigt för mig som det blir tillräckligt motiverande.
Och godsaker, livet får en guldkant. Varför avstå allt sånt när vi bara lever en gång (vad vi vet)? Livet är njutning också. Jag njuter av riktigt vällagad mat och menar att det tillför andra värden också. Själsliga värden kanske?

Hur tänker ni?

 

Gillar

Kommentarer

  • 20 jun 2022 15:30

    👏 bravo de plussen är inte roliga att få.

    Det är skönt när de försvinner och vågen visar minus igen rätt håll. Grattis till minuset.

  • 20 jun 2022 22:00

    Tack Lv1! Det känns skönt att vara på rätt bana igen. Barnens chokadbollar och nobless havsalt har jag avstått ganska lätt. Hoppas på att ha gått ner ytterligare 0,3 kg till på fredag så jag kan fira in  midsommar på minus 10 kg :D

Logga in för att skriva en kommentar.