icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Thoths blogg

93 kg 66 kg 19967
22 april 2022 09:34
2

Minus 0,8!!

Vågen visade på -0,8 kg efter 4 dagar med modifast, där jag bytt ut 2 måltider/dag. Jag tycker det känns bra! Jag är nöjd. Det ligger enligt min plan, som är att gå ner -0,75 kg/vecka under 26 veckor. (Vissa mer - andra mindre). -3,8 kg på tre veckor tycker jag känns bra! Sen viskar en liten elak röst i mitt huvud att det inte är allt är bra. Första veckorna ska man gå ner massssssor.(Vad är masssssor? Varför måste det vara så? Jag gick ner 2,2 första veckan, det är massor! Eller?).

Enligt min plan skulle jag ha gått ner 2,25 kg hittills.. Jag har gått ner ytterligare 1,55, dvs jag är två veckor längre fram mot mitt viktmål. Det ÄR bra. Min plan håller. Jag är fullt medveten om att jag kan komma att behöva tänka om. Det är okej. Jag vet att ett rimligt mål är 0,5 kg/vecka, vilket på mina 26 veckor skulle innebära totalt 13 kg så mitt mål är högt men jag vill gärna gå ner mer och är villig att satsa på det.

Igår blev det inte så bra med maten, men jag kör på samma lösning idag. Den hinner bli lite väl fast i konsistensen när den står färdig i ca 5 timmar. Det är exakt inga som helst problem att äta ersättningen, jag är fortfarande faschinerad över det. Att familjen äter annat påverkar mig inte alls. Jag trodde att jag skulle bli suktad men inte alls. Kan bero på att denna vecka varit barnesn favoriträtter: Korvstroganoff, kebabgryta och flygande Jakob. Inget som direkt suktar mig, Jag kan äta det, det är gott men det tillhör inte mina favoriträtter direkt. Kanske blir svårare nästa vecka? Eller redan i helgen?

Idag är det fredag och jag kommer äta tacos till middag med hela gänget och så lite bubbel på det. Men på lördag är det två utbytta måltider igen.

Gillar

Kommentarer

  • 22 april 2022 19:58
    Waza79

    Grattis! Kämpa på, trevlig helg och pepp pepp!🙂

  • 25 april 2022 11:15

    Tack Åsa79!

    Vägde mig imorse och resultatet från fredagen står sig, trots bubbel både fredag och lördag och en halvpizza i söndags. Pizzan hade jag inte räknat med, men jag lever ju också. Allt är inte inrutat exakt efter hur jag tänkt och planerat. Det kommer tillfällen när jag inte planerat maten eller när det jag planerat inte fungerar. Kanske är det en solig vårdag efter en långpromenad då vi köper en magiskt god surdegspizza och delar på sittandes vid vattnet med ansiktena vända mot solen. Kanske inte. Men vissa ögonblick är mer än mat. Jag höll mig inom min kalorigräns och bedömer att det är helt okej. Om några veckor ska jag ju bara äta mat. Jag vägrar bestämt att se det här som ett nederlag för att det inte var vad jag planerat. Jag ser det som att jag lyckades. Att ligga inom kalorimålet, inte gå upp i vikt. Det är att lyckas!

Logga in för att skriva en kommentar.