icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Thoths blogg

93 kg 66 kg 8963
10 maj 2021 10:43
5

Måndag, dag 4

Helgen förflöt som helger gör. Extra god mat och extra gott dricka.

Fredagen bjöd, som brukligt, på tacos. Två bröd, guacamole, grönsaker, rivenost och salsa. Rent näringsmässigt sammansatt fick jag positivt resultat i appen.
Till lunch åt jag kyckligssallad från Ica, även den fick glad gubbe.

Lördagen åt vi riktigt god sallad till lunch. Trots smarrig dressing så blev även det en glad gubbe.
Middagen blev seafood inspirerad tapas! Bästa av de bästa. Räkor, havskräftor är det godaste jag vet. Tillbehör var aioli (älskar hemgjord aioli). Camenbert och brieost samt oliver lyfte måltiden. Vi gjorde även små sliders (hembakat bröd gillar jag iaf) och quesadillas. Även den måltiden fick en glad gubbe.

Söndagen innebär alltid brunch. Vi valde pannkakor, melon, mango och Råsaft den här söndagen. Det fanns även bacon och dulce de leche för de övriga. Gott! Också glad gubbe.
Middagen blev svamprisotto med pinjenötter. Inte så glad gubbe men heller inte ledsen. Jag var iaf nöjd :D

Men betyget överlag är dystert. Dels drack vi bubbel både på fredagen och på lördagen till skaldjursmiddagen. Vi åt även goda tacochips med salsa och när vi var och handlade på söndagen så åt jag både korv med bröd och en glass. Helt i onödan. Glassen ville jag testa (kostade 2 kr, var vegansk så jag tog chansen) och korven... luktade gott?

I lördags gick vi närmare en mil på förmiddagen (letade kontroller i Hittaut) och på söndagen gick vi 6 km. Kvällspromenaderna var 3 km på lördagen och 4 km på söndagen. (Regnet gjorde att vi undvek skogen).


Jag identifierar mitt största problem till maten. Jag äter för mycket och väldigt mycket som inte ger glad gubbe (har inte riktigt fattat vad som ger vilken gubbe än, måste sätta mig in i det).

Idag är det måndag. Jag gick en kortare promenad imorse och har använt banden till att träna armarna.

Kämpar!

Gillar

Kommentarer

 • 10 maj 2021 11:51
  gittan52

  Vad är det för app du använder som visar glada, eller inte glada, gubbar?

  Jag tänker att det inte behöver vara fel att det blir skillnad på matintaget vardag/helg.

 • 10 maj 2021 13:20

  Appen heter LifeSum. Det är inte bara glada eller inte glada gubbar förstås. Men gubbarna ger en snabb överblick. Den ger gubbar dels på varunivå och sen på helheten. Jag har inte hunnit sätta mig in i det helt och hållet än, så det är möjligt att det är något som jag missförstått. Jag kan äta något med ledsen gubbe (tex strösocker i mitt frukost te) men ändå så en hyfsat glad gubbe som helhet på hela frukosten. Har loggat i några veckor men jag har inte satt mig in i allt än. Gubbarna var inte särskilt viktiga från början för mig.
  Jag försökte använda matdagboken här men jag hittar inte allt och sen är det väldigt smidigt att kunna fota av streckkoden och så kommer rätt vara upp.

 • 11 maj 2021 06:57
  MAS63

  Är gubbarna sådana som kollar in näring och näringssammansättning och om denna är bra får du en glad gubbe? Hur är det med den totala mängden energi (kalorier)? Visar appen även denna?

  Hur man än äter är det ju mängden energi som är avgörande för viktnedgången. Och om det man äter är enbart glada gubbar i kombo med mindre energi, än vad man förbrukar - ja då händer saker laugh

 • 11 maj 2021 09:09

  Jag tror du har rätt MAS63, gubbarna kollar in näring och näringssammansättning. Appen visar även total mängd kalorier.

  Jag har en "pott" med kcal som gäller för en heldag (1726 kcal). Jag får även förslag hur många kcal som jag bör äta till varje måltid, tex rekommenderas jag 431-604 kcal till frukost, 518-690 kcal till lunch, och 673-880 till middag. Sen finns även 104 kcal rekommenderat till mellanmål. Jag kan öka den genom att träna, men har valt att inte äta det jag bränt.

  På varje vara jag ätit står det dels kcal och näringsvärden och så får jag en gubbe (verkar vara fyra olika, en väldigt glad, en glad, en neutal och en ledsen). Jag får även en bild över näringsfördelningen för hela måltiden, antal kcal för hela måltiden, några tips att tänka på och så en gubbe för hela måltiden.

  Just nu är jag fortfarande i början. Jag loggar vad jag äter och försöker att inte överäta. Nästa steg är kanske att få fler glada gubbar...

 • 11 maj 2021 20:46
  MAS63

  Låter som en helt fenomenal app!

   

Logga in för att skriva en kommentar.