icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Thoths blogg

93 kg 66 kg 12039
2 juni 2022 20:03
5

Klarade tentan!

Wohoo! Jag fick beskedet att jag klarade min tenta idag. (Läraren rättade imponerande snabbt!). Det var sista tentan på utbildningen, nu återstår en gruppinlämning, en individuell inlämning samt examensarbetet (nästa termin) och sen är jag klar! Wohoo! I december kan jag titulera mig certifierad ekonomi- och redovisningskonsult. Det ÄR tufft att börja en ny utbildning när man är äldre. När jag läste lärarutbildningen (nästan direkt efter gymnasiet) så gick det snabbare att lära nya saker än nu. Inte för att det varit särskilt svårt nu men det har varit svårare än jag minns det som. Kan visserligen beror på utmattningen jag drabbades av. Min hjärna är helt annorlunda mot tidigare. Hur som helst - GRATTIS till mig! Snart är jag i mål.

I onsdags vägde jag 84.5 kg. En väldigt blygsam nedgång på 0,2 kg sen förra fredagen men med tanke på mina utsvävningar är jag tokimponerad av att det t o m var en nedgång. Imorgon är min riktiga invägningsdag och då hoppas jag på att det ska vara ytterligare lite viktnedgång. Insåg idag att jag snart gått ner 10 kg! Det är stort. Då är jag halvvägs mot mitt delmål (som är 73 kg, sen vill jag ner 7 kg till. Så jag får ett normalt BMI och har lite spelutrymme på ca 2 kg innan det blir övervikt igen).

Idag slutade jag helt med kostersättningen som ersatt lunchen. Från och med nu är det matlådor till lunch från kvällen innan middag som gäller. Jag hoppas på att fortsätta gå ner trots det. Annars får jag omplanera... men det tar jag då.
Idag hade jag ingen matlåda men blev inspirerad av en annan medlem här på MD och slängde ihop en omelett. Mega gott! Imorgon blir det kvällens middag till matlåda, Färsbiffar med rostad potatis och en god gräddsås. MUMS!
Jag får ha lite extra koll så jag håller mig inom kalorierna. Så nära mina "tilldelade" ska jag lägga mig. Det har tidigare visat sig ge mig bäst viktnedgång.

OCH! Jag vann etappen på Biggest looser och fick ett plusmedlemsskap i vinst. Så kul! Hade missat både att jag vann och att man fick pris. Jag har varit nyfiken på plusmedlemsskapet så att få möjlighet att testa är riktigt kul!

Gillar

Kommentarer

 • 2 jun 2022 20:28
  Liljane

  Ett stort grattis till allt !

 • 3 jun 2022 06:26

  Grattis till utbildningen som vinsten i

  Biggest looser 👏 

 • 3 jun 2022 08:15
  MAS63

  Super bra jobbat - både med utbildning och med vikt. Båda kräver stor insats och investering. Imponerad!

 • 3 jun 2022 08:29
  gittan52

  Härlig känsla när allt går vägen, grattis yes

   

 • 3 jun 2022 10:11

  Tack allesammans! Det känns riktigt bra. En skön känsla att bära med mig in i helgen. Och som grädde på moset kommer maken hem imorgon och med det är den värsta perioden över. Det är slut på sova borta flera dagar i sträck och han kommer oftast komma hem till middag. Så härligt! Även om barnen är stora så är det tufft att vara ensam förälder, särskilt i maj med allt som händer och alla kursavslutningar som ska göras och det innebär massor av läxor och plugg. Det går ju men det är intenstivt. Märker tydligt av utmattningen då.

   

Logga in för att skriva en kommentar.