icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Thoths blogg

93 kg 66 kg 19187
21 May 2022 16:28
4

Jag vill ha chips...

Har en riktig seg dag. Har gått på promenad men i övrigt är det soffläge. Känner mig trött och seg. Borde egentligen plugga till tentan på onsdag men känner ungefär ingen motivation alls.
17 åringen och jag firade med sushi igår och idag önskas det hembakad pizza till middag.
Själv vill jag ligga på soffan och äta chips och se på romantiska komedier... Man måste väl få ha såna dagar också?

Funderar på om jag håller på att tappar det. Det har blivit lite för mycket skräpmat (mat med gott om kalorier men rätt näringsfattigt) och även om jag avstod pizzan här om dagen så känns det som jag drar mig mer mot att återgå till mina tidigare ätmönster. Chips och annan skräp. Så hur håller jag fast vid vad jag vill? Redan nu tänker jag att jag ska äka och köpa chips efter det här inlägget. Tanken liksom maler på. En påse chips, en pepsi max och så romantiska komedier (varav jag nyss startade en ny, dagens tredje...).


Hur får jag mig att "snappa" ur det här läget? Kroppen är för trött för en promenad. Jag har gått ungefär en mil imorse, jag har dammsugit och tvättat och hängt två maskiner tvätt. Jag har tagit en dusch.

Jag kan ju inte släppa nu. Vid första motigheten. Det har gått så lätt hittills, jag får inte tappa det. Jag MÅSTE! JAG MÅSTE FÖRÄNDRAS OCH GÅ NER I VIKT!
 

Kommentarer

 • 21 May 2022 18:34

  Hej

  Något som är gott är Grönsaks dipp. Tyvärr vet jag ej hur onyttig själva dippsåsen är. Annars händer det någon gång att jag äter lite Broccoli, färska champinjoner, paprika och dippar. Du får klappa dig på axeln för promenaden i morse. Alla är vi olika men tror om man förbjuder sig så kan det bli väldigt frestande. Ja tillåter mig lite gott men inte samma mängder som tidigare. Men risken med att tillåta sig är att man lätt kan ramla över på att tillåta sig för mycket. Just nu har det funkat för mig ganska bra men jag vet hur lätt det är att tappa fokus. Pepp, pepp, pepp. Jag gjorde en Broccolisoppan med Morötter och lite ädelost igår. Den åt jag tre gånger igår och en gång idag. Jag står mig på den så det känns ju bra. Ha det gott. 

 • 21 May 2022 18:42
  Digitali

  Försök att hitta alternativ till chipsen, jag brukar dippa grönsaker i dippsås gjord på gräddfil. Vet inte hur du reagerar jag vet att sushi oftast triggar mitt sug på både sött och fett, vet inte varför men misstänker risvinägern. De gånger jag äter sushi så dricker jag en hel del cola zero efteråt för att inte äta godis eller chips. 

 • 21 May 2022 19:19
  klaraelv

  Kan verkligen förstå hur det känns, har själv en stor förkärlek för både chips och ostbågar. Försök stå emot, tänk på att du var duktig i morse när du tog din långpromenad.

 • 22 May 2022 17:57

  Digitali, intressant det där med att sushi triggar ditt sug efter både sött och fett. Undra om det kan vara något liknande för mig?

  Jag klarade att motstå igår, trots att jag var iväg och handlade. Bestämde mig innan och det funkade men idag var det kört. 17åringen och jag åkte och köpte en påse chips och dip och åt. Och det var gott men inte så gott som jag  hade velat. Jag tänker ta med mig det, att det inte var så gott som jag ville. Det kommer hjälpa mig att stå emot nästa gång. Nu är det bara att ta nya tag. Jag åt INTE hela påsen, inte halva heller. Och kanske 1 dl av gräddfilsdippen (uppskattar). Det är också bra. Jag åt mer än jag borde men det var inte helt okontrollerat och jag kunde sluta.

  Nya tag imorgon (och resten av dagen med så klart, men nu när jag ju inte falla för något eftersom jag redan ätit chips).

Logga in för att skriva en kommentar.