icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Thoths blogg

93 kg 66 kg 19973
19 april 2022 12:54
6

Jag får börja om hur många gånger jag vill!

För tre veckor sedan bestämde jag mig. Jag måste gå ner i vikt och det finns inget annat alternativ.
Första veckan gick jag ner 2,2 kg och andra veckan 0.8 kg. På fredag är det vägning igen. Målsättningen är att på 26 veckor gå ner 19 kg. (Lite drygt 0,75 kg/vecka igenomsnitt).

Hittills har jag enbart dragit ner på måltiderna. Håller mig till mina kalorier (1609 kcal) och väger all tung mat (protein och kolhydrat). Grönsakerna har jag uppskattat.

Den här veckan (start idag) provar jag att äta modifast till lunch och middag och tanken är att äta det i totalt tre veckor. Uppvuxen med att pulver-dieter inte fungerar och enbart är av ondo så känns det konstigt. Men varför inte testa?
Om tre veckor återgår jag till att äta mina kalorier igen. Jag behöver en kick-start (vilket jag hoppas att jag får).

Men jag vet inte riktigt hur jag ska lösa det med kostersättningen på plats imorgon. Ska det blandas hemma? Ska jag blanda där? Hur ska jag förvara det? Många frågor och funderingar.

 

 

Gillar

Kommentarer

 • 19 april 2022 15:38

  Bra upplägg att byta ut 1-2 måltider. Jag kör själv det upplägget med min måltidsersättning det fungerar bra. 

  Jag går ner i vikt! Det kommer du göra också. Kombinera med vanlig mat är det bästa för kroppen. 

  Lycka till.

 • 19 april 2022 16:48

  Tack Lv1smiley för att du delar med dig av dina positiva erfarenheter. Jag hoppas att det kommer fungera bra för mig också. Jag byter inte ut alla måltider av åtminstone två skäl, dels för att jag tänker att det blir extremt tråkigt och enformigt att bara äta ersättningen och då är jag rädd att jag tröttnar i förtid och dels tänker jag att även om det blir en större kickstart av att bara äta ersättningen så ska jag ju äta vanlig mat resten av livet och då är det bättre att få in det rätt från början. Men jag tänker om och ändrar mig så många gånger.

  Den här gången har så vet min man vad jag ska göra och han stöttar och hjälper. Vilket hittills underlättat. 26 veckor är ingenting på det stora hela.

 • 19 april 2022 20:28
  Waza79

  Testa och se vad som händer. Jag tänker att ibland fungerar det inte och ibland fungerar det när man provar igen. Som att kroppen väljer att reagera olika beroende på massa annat. Och man får börja om hur många gånger man vill! smiley Att börja om är för mig som en nytillkommen motivation, oavsett om de håller i sig några dagar eller längre! Peppp pepp!

 • 20 april 2022 07:48

  Klart du får börja om!
  Det låter som ett bra upplägg du gjort :)

  Lycka till!

 • 20 april 2022 08:37
  Digitali

  Bra upplägg bara att testa sig fram.

  Modifast är ett torrpulver så jag rekommenderar att blanda på plats, kommer du även köra deras soppor eller enbart shakerna?

 • 20 april 2022 09:22

  Åsa79, ja det är ju bara att testa. Blir det inte bra får jag börja om. Det är inte negativt att börja om, jag vet inte varför jag sett det så?

   

  Katta73: Tack! Jag hoppas det är bra. Jag hoppas att det ska fungera för mig. 

   

  Digitali: Jag har deras pudding (chokladpudding). Men det är ju ett torrpulver det med. Idag ska jag blanda på plats. Jag hoppas att jag ska kunna skaka den bra. Det blir första försöket idag. Blir det inte bra, så får jag lösa det på något annat sätt imorgon. 
  Planen just nu är puddingar och sen har jag ett paket med soppor också. Men jag är SÅ känslig för smaker. 

Logga in för att skriva en kommentar.