icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Thoths blogg

93 kg 66 kg 16141
22 maj 2022 17:45
5

Jag åt chips med dip och...

Det var gott men inte SÅ gott. Egentligen visste jag det redan innan. Jag ville ha chips med dip men jag kunde inte säga vilken smak jag ville ha. Tänker att det beror på att jag inte var sugen på det egentligen så varför ville jag ha det? Varför blev jag helt låst i tanken på det? Jag vet inte. Jag får fundera fram och tillbaka. Det här är en av mina akilleshälar och nu behöver jag nysta i det och hitta ut varför.

Jag har gått morgonpromenad och styrketränat idag. Tvättat två maskiner tvätt, varit till återvinningen.

Jag tänker inte banna mig själv för att jag åkt chips med dip, livet händer här och nu. Däremot känner jag att jag måste förstå varför. Och försöka lösa det problemet.

 

Gillar

Kommentarer

 • 22 maj 2022 20:41
  Liljane

  Samma här med att bli låst vid tanken och då är det kört. Tror jag behöver en taktik där jag kan mota/byta tanke direkt när den dyker upp (Tror du förstår hur jag menar). Viktig reflektion.

  Senast uppdaterad 22 maj 2022 20:42

 • 23 maj 2022 09:04
  Digitali

  Tror inte du är ensam om att bli låst vid en tank eller ett su. Jag arbetar med att bryta mina mönster kring mat och komma på vad är tankespöken, sug eller hunger. 
  Vi får peppa varandra och arbeta själv med att hitta verktygen. 

 • 23 maj 2022 19:45

  Liljane, jag förstår precis hur du menar! Jag behöver också en sån taktik! Jag har funderat lite på varför jag blev så låst. Varför kom ens tanken från början? Jag är relativt säker på att jag inte var sugen, det kändes inte så i kroppen. Vad utlöste tanken? Varför fastnade den? Och hur bryter jag den?
  Ingen aning alls änlaugh På någon av funderingarna. Snarare blir det fler funderingar ju mer jag funderar. Men det är väl som det ska vara?
  Digitali, tankespöke! Vilken bra beskrivning. Det här var verkligen ett tankespöke. Jag var inte hungrig, inte sugen det var bara en tanke som fastnade.
   

 • 23 maj 2022 20:05
  Liljane

  Ligger på ett hotellrum och kollar på TV. I minibaren finns chips, dubbeljapp och sportlunch. Får se om jag kan lägga fokus på hotellfrukost I morgon. Fokus fokus.

 • 24 maj 2022 09:44

  Kämpa Liljane! Jag avundas dig inte. Mina favoriter. Men stå emot!
  Det är värt det imorgon.

Logga in för att skriva en kommentar.