icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Thoths blogg

93 kg 66 kg 8966
10 maj 2021 10:30
4

"Ingen börjar en fredag"

Dag 1 - Ingen börjar en fredag...

Under ett längre tag har jag varit less. Less på att min kropp gör ont, less på att det är svårt att leva som jag vill och less på att inte må bra. Kroniskt hungrig, inte sugen utan hungrig. Som om det är ett stort slukhål i mig och det spelar ingen roll hur mycket jag häller i, det är ändå inte tillräckligt. 

Min första insats blev att logga allt jag äter, för att få en bra insikt och förståelse. Insåg redan efter ett par dagar att jag äter alldeles för lite på dagtid och sen, när kvällen kommer så är jag så fruktansvärt hungrig att jag istället äter alldeles för mycket. Min första åtgärd blev att lägga till två mellanmål och mer mat på lunchen. Äter första mellanmålet vid 10 och andra vid 15. Frukt eller proteinmellanmål. Och en större lunch.
Det har gett resultat. Den enorma hungern har gett med sig. Nu finns ett sug istället, men det är lättare att hantera.

Jag har också ändrat mina promenader. Går fortfarande på morgonen, ca 5-6 km, och har lagt till en kvällspromenad på 3-4 km. Två kortare istället för en lång.

Jag behöver mina promenade för att kroppen inte ska gå sönder helt. Missar jag en endaste dag så får jag genast problem.

 

Gillar

Kommentarer

 • 10 maj 2021 11:48
  gittan52

  En av fördelarna med att registrera vad vi äter är precis det du kom fram till yes

  Kul att du fick bra resultat när du gjorde förändringen!

 • 10 maj 2021 11:51

  Det känns bra att förändringen faktiskt gjorde en skillnad. Jag har tålamod men är kanske inte tillräckligt uthållig för att vänta månader på att märka en skillnad. Här märktes det direkt.

  Nästa steg är att äta bättre och hålla mig inom kalorierna. En spännande utmaning.

 • 10 maj 2021 19:00
  lflickan

  Det går jättebra att börja en fredag. :) När jag gjorde min stora vitkminskning var det just en fredag jag började för jag ville komma igång direkt när jag bestämt mig. Och nu när jag vill gå ner några kg igen så började jag en onsdag. En del av mig vill börja på en måndag så det blir "på riktigt" och ordentligt, men tydligen lyckas jag bättre när jag inte planerar upp det. Kanske är så för dig med. 

  Det är helt klart en bra början att du redan märkt skillnad, heja dig!

 • 11 maj 2021 06:56
  Bella50

  pepp och lycka till.yes

Logga in för att skriva en kommentar.