icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Thoths blogg

93 kg 66 kg 16007
26 april 2022 12:07
4

Ibland tar tankarna över

Fortfarande inga problem att äta chokladpuddingen och börjar förstå varför många bantningspreparat är just godisliknande. Man får inget extra sug efter godis när man äter det två gånger om dagen liksom... (eller 4 om man skulle äta det fullt ut, vilket inte jag gör).

Det största minuset är att det innehåller laktos. Min mage kan inte hantera laktoscrying Tänker att jag håller ut i de här tre veckorna (igår hade det gått en vecka!) men längtar efter att slippa laktosen. Lär ju ta ett par dagar innan magen är i form igen men sen känns det nog bättre.

Jag som var så nöjd med min nedgång på 0,8 kg (och då åt jag ersättningen vid 5 tillfällen (2,5 dag) innan vägningen) blev rätt besviken när jag läste om andra som gick ner 4 kg första veckan... Alla är olika och det är ingen ide att jämföra med någon annan. Men ändå. "Skynda långsamt." "Det är bra att det tar tid." "Det tog tid att gå upp - det tar tid att gå ner".

Men om jag ätit i hela 7 dagar så hade jag med samma siffra gått ner ca 2 kg (0,8x3= 2,4) och jag äter ju bara hälften (2 påsar istället för 4) så en viktnedgång på dryga hälften är väl kanske i samma fas ändå?
Måste räkna och se siffrorna för att känna att jag är på väg. Det är skakigt nu. Det känns som att det inte händer något (Känns - jag vet ju att det hänt! -3,7 kg!). Att all min ansträngning inte leder dit jag vill. För även om det är lätt att äta puddingen så är det tråkigt att inte äta mat. Igår när jag lagade middagen så kände jag verkligen att jag också ville äta den och inte puddingen. Men det var inga problem att avstå och äta puddingen istället men önskan fanns där.

Jag ger inte upp nu. Det är två veckor kvar av chokladpudding innan jag ens ska fundera på om, och i så fall hur, göra om planen. Kämpa på nu!

Gillar

Kommentarer

 • 26 apr 2022 13:42

  Förstår dina tankegångar!

  Man får hålla ut och kanske vara upptagen med något självutvecklande(?) Jag hade också problem med att jag var sugen på mat när jag prövade kostersättning. Så därför kör jag mat i mindre mängd nu och periodisk fasta. Dock har inte något hänt med vikten, än...

 • 26 apr 2022 16:24

  Tack Bebbis!

  Jag får hitta något självutvecklande att ägna mig åt (att studera till redovisningsekonom verkar inte vara tillräckligt iaflaugh). Mat är min akilleshäl, jag älskar mat! Försöker intala mig själv att maten på fredag (då vi äter tacomiddag) kommer smaka extra mycket och bättre när jag inte ätit något under veckan. Jag äter frukost som vanligt och ÄLSKAR frukosten.

   

  Hur länge har du kört med periodisk fasta? 

 • 26 apr 2022 21:27

  Jag förstår dig, jag älskar mat med!

  Har hållit på med periodisk fasta ca 2v. Men jag måste hitta sätt att äta mindre, annars lär jag inte gå ner. Det är en kamp, jag har alltid haft stor aptit men måste hitta en väg fram. Jag testar olika saker allteftersom...

  Jag tänker på mig själv och då känner iaf jag att jag måste skifta fokus från mat till något annat. Måste kunna känna mig nöjd o glad även med minskad mängd mat, så jag försöker lära mig meditera och avslappning tex. Men alla är olika.

  Stort lycka till!

 • 27 apr 2022 10:26

  Går det att kombinera kaloriräkning med periodisk fasta? (Eller klart, allt går att kombinera men är det "önskvärt"?

  Jag använder också trial and error-metoden. Dvs testar mig fram. Men jag är lite väl otålig så jag måste hålla in mig själv och tänka till. Det känns som jag hållit på en evighet när det i själva verket kanske handlar om 3-4 dagar blush Det är för lite tid för att se om det ger något resultat. Samtidigt vill jag inte vara inne på fel väg för länge heller... Det är svårt.

  Jag behöver också skifta fokus från mat. Märker att om jag inte gör saker så hamnar jag ganska snabbt i mat-tankar, och så ökar suget. Det är alltid så och har ingenting med ersättningen att göra men det blir tydligare nu. Annars hade jag kanske planerat/förberett någon måltid och hunnit stoppa in någon bit eller två i munnen. När suget blir för intensivt nu så försöker jag gå ut en stund. Det underlättar för mig.

  Tack och stort lycka till! Vi klarar det här!

   

Logga in för att skriva en kommentar.