icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Thoths blogg

93 kg 66 kg 9224
13 maj 2022 09:51
5

Fredag och vägdag. Ny vikt: 86,1 Minus 0.7 kg!

Fredag och vägdag. Alltid lite fjärilar i magen. Den här veckan har jag haft inställningen att vågen nog visar +-0 pga av mens. Men idag är sista mensdagen och vågen visade minus 0,7 kg. (Jag vägde mig i onsdags för biggest looser utmaningen här på MD och då var vikten +-0 sen fredagen innan så för mig är det tydligt att mensen gör sitt). Den här veckan har jag börjat äta riktiga middagar också.

Det känns så bra! På sex veckor har jag gått från 93 kg till 86,1. Nästan 7 kg (6,9). Det innebär att jag idag är 7 kg lättare än jag var i början på april och det har gått hur bra som helst hittills. Jag har i genomsnitt gått ner 1,15kg/vecka. Min plan är ju att satsa på 0,75/vecka i genomsnitt de här 20 veckorna. Så jag hoppas att jag ligger bra till.
Enligt planen ska jag den 30/9 väga 73 kg. Om jag räknar rätt innebär det att jag har 13,1 kg kvar att gå ner och 20 veckor på mig, det ger ett snitt på 0,655kg/vecka. Det måste ju kunna vara möjligt?! Det känns som jag fortfarande kan hålla mig till min ursprungliga plan.

Jag älskar siffror och det lugnar mig när jag ser att dom överensstämmer, sen vet jag att kroppen reagerar olika och att det går upp och ner - men siffror/att räkna har en lugnade effekt på mig. (Räknar överlag när jag känner mig stressad. Ibland fattar jag inte att jag är stressad förrän jag kommer på mig själv med att räkna).

Ikväll är det fredagsmys för tre. Maken är ju borta på jobb. Det är även fredag den 13 så jag och barnen ska mysa ordentligt. Vi kommer spela spel, dricka lemonad och äta något gott. Tror det blir en fruktbricka, jag väljer några goda frukter på torgförsäljningen (varken ekologisk, närodlat eller något annat bra...) tex melon, jordgubbar, druvor och så får barnen doppa i nutella. Kanske får jag med barnen ut i bubbelpoolen en sväng också. Det är ju mysigare med sällskap men jag kan för all del hänga där själv med. 

Fredag gott folk! En bra start på slutet av veckanlaugh

Gillar

Kommentarer

 • 13 maj 2022 10:42
  Digitali

  Grattis! Ha en riktigt skön helg ☀️

 • 13 maj 2022 16:02
  Liljane

  Ett kanonresultat ! Gillar ditt lugn och sunda tänk och ändå har du fått ett så fantastiskt resultat.

 • 13 maj 2022 16:42

  Tack!

  Jag är så nöjd. Går runt på små moln här hemma smiley

 • 13 maj 2022 22:24

  WOW!! Vilket resultat. Du är grym. Har du gjort något speciellt för att gå ner? Pepp pepp. Du inspirerar mig så mycket. 

 • 14 maj 2022 09:30

  Tack Nyamig! Jag började med att räkna kalorier (och vikten rasade ner med 3 kg på två veckor) trots en härlig påsk. Efter påsk så började jag byta ut lunch och middag mot kostersättning (modifast, chokladpudding). Jag har aldrig tidigare provat kost- eller måltidsersättning (annat än smakat och tyckt att det smakat vidrigt!) men just den här puddingen smakar precis som vanlig chokladpudding (jag blandar min med mjölk, går att blanda med vatten också) och jag tycker det smakar gott. Förra veckan slutade jag byta ut middagarna och äter numera kortersättning till lunch enbart. Övriga måltider räknar jag kalorier. Mitt kalorimål är 1609 kcal om dagen (för att gå ner i vikt) och jag ser till att ligga ganska nära det målet (dock inte under de veckor jag åt 2xkostersättning, då låg jag lägre, drygt 1200 kcal bara, vilket är allt för lågt men som jag förstått okej under ett par veckor). 

  Jag är aldrig hungrig. Alltså det är klart att jag är hungrig innan middagen tex, men jag går inte runt och är hungrig mer eller mindre hela tiden. Utan normalt, inför måltid. Vissa dagar är jag så hungrig efter jobbet att jag skulle kunna gnaga av mig min armlaugh (när det varit särskilt intensiva dagar tex), då äter jag en frukt. Ser inte hunger som något självändamål, tvärtom. Men jag  äter en frukt inte en chokladkaka även om en japp (min svaghet) skulle få plats inom kalorimålet. Godis reserveras för fredagar!
  Skulle jag vara hungrig hela tiden skulle det inte fungera. Jag behöver vara nöjd. Annars tänker jag på äta hela tiden och till slut vräker jag i min utan kontroll pga att hungern blir övermäktig.

  Jag går mina promenader varje dag, det har jag alltid gjort men jag tror att de också bidrar till viktminskningen. Jag gör av med fler kalorier - som jag inte äter upp. Jag har en applewatch (ingen diskussion om antalet kalorier stämmer, jag tänker att det må vara fel men det är samma fel hela tiden så jag har ändå något att utgå från) och satsar på att förbruka minst 900 kcal om dagen. Det är inte svårt men det krävs ju att jag går på promenad tex. Jag går ca milen varje dag. Fördelat på två promenader. Ibland blir det bara en promenad på 4 km som hinns med, och då är det så. Jag bannar inte mig själv för det. Nästa dag hinner jag kanske båda promenaderna igen och då kör jag på.

Logga in för att skriva en kommentar.