icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Thoths blogg

93 kg 66 kg 18561
24 July 2022 20:01
3

En veckas byggande...

Det här måste ha varit sommaren/semesterns mest intensiva vecka för oss. Vi fick ju ett infall och bestämde oss för att fixa till vår altan på framsidan.

Vi har ett utekök, under tak vid "mitten av huset", där dörren in är. På baksidan har vi en bubbelpool och en inglasad veranda (som vi kallar för loungen). Det har gjort att vi inte tagit tag i altanen på framsidan alls. Den har stått, i stort sätt tom, så när som på ett stort vitt bord och ett stort parasoll.

Vi har väl suttit här ute och ätit några gånger men helst äter vi i uteköket. Vi har inte vetat vad vi ska göra heller. Hur skulle vi få den väldigt stora träytan mysig? Åren har gått och så, när jag "slog ängen" (hela gräsmattan blir full med prästkragar och andra blommor och den får blomma över och sen klipper vi ner) så kände vi båda att vi måste göra något åt altanen och "vips". Femhundra timmar senare och en hel del blod och svett så har vi en supermysig altan.

Vi visste ganska tidigt att vi ville ha en hängstol och vi har åkt runt i miljoners affärer, provsuttit och letat. Vi hittade rätt första försök, RUSTA av alla ställen. Så skön. Rätt "lutning" och sittyta. Man måste inte halvligga. Den skulle finnas i Märsta men när vi kom dit så fanns ingen stol (men det står fortfarande att det finns en där). Vi åkte runt till alla affärer, ingen sålde sina visningsexemplar heller. Slut i hela Sverige var beskedet vi fick. Vi har provat massor av andra stolar men ingen har passat oss. Idag fick maken ett infall och vi gick in på Rusta i Upplands Väsby, där fanns inte ens visningsex längre. Men maken skulle ändå kolla "tag själv lagret" och när vi tittat igenom och är på väg därifrån - DÄR STÅR EN STOL! (Eller en låda så klart). Vi köpte den. SÅ JÄKLA NÖJDA! Nu blev den naturfärgad och vi hade väl tänkt oss svart men vem bryr sig? Så skön stol!

Vi tog ner det stora, fula, staketet och byggde en pergola samt en platsbyggd soffa med inbygd högtalare samt uttag (så man kan ladda mobilen), köpte en eldstad (vi har en vi byggt i sten på baksidan som vi brukar mysa runt på höst och vinter), flyttade över ett metallbord och två stolar som vi haft i ett hörn och plötsligt har vi ett frukosthörn. Vi är så otroligt nöjda! Igår tände vi en liten brasa på kvällen och satt och njöt här ute till klockan var efter 23. Men idag är vi ÄNTLIGEN helt klara! Vilket mega projekt det blev. 

Inga promenader har jag hunnit med på hela veckan (dåligt när jag hoppade på en stegutmaning och satt mitt mål ganska högt) och maten har blivit så där. Två gånger har vi ätit korv till lunch, en gång på Ikea och en annan på biltema. Imorgon ska vi vara helt lediga (förutom en liten sväng till tippen, IGEN för typ tredje gången där här veckan) med det sista skräpet men inget annat på hela dagen. På tisdag åker vi till stugan för ett par härliga dagar i stugan med makens föräldrar och syster med familj. På tisdagen verkar det som det ska ösregna hela dagen men vi tänker att en dag inomhus med spel överlever vi. Övriga dagar ska det vara uppehåll, någon skur så där bara. 6 ungdomar i ålder 12-17 och 6 vuxna (kanske 7, om makens lillebror också kommer) blir trångt i storstugan. Det går absolut men hela dagar blir väl intensivt om det blir mer än en...

Nu ska jag fortsätta njuta av altanen.

 

(Testar lägga in före och efter bild)

 

e6f825ab-92ad-4fc5-965e-65f386ecaad8.jpeg6dd46ebe-65e1-4c88-81eb-03c5fe0977dc.jpeg

Gillar

Kommentarer

 • 24 Jul 2022 20:05

  Bilderna hamnade i fel ordning men man förstår nog det cheeky

   

 • 24 Jul 2022 23:27
  Bella50

  Jag fattade direkt... 😂

  Vilken skillnad det blev. Grattis 

 • 25 Jul 2022 13:29

  Vad fint det blev, en plats att njuta på...!

Logga in för att skriva en kommentar.