icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Thoths blogg

93 kg 66 kg 20216
4 maj 2022 21:45
1

Dagarna går sin gilla gång

Jag skulle försöka lura mig själv om jag inte sa att jag längtar till fredag. Den här veckan är brutalt jobbig. Jag har iaf bestämt mig för att det beror på att jag snart ska få mens (11/5). Det behöver absolut inte ha med det att göra men jag behövde en "förklaring" som gjorde att jag kunde säga till mig själv att "Ja, kroppen skriker för att jag ska ha mens. Bit ihop så slutar det när mensen kommer". Det funkar faktiskt rätt bra för mig. Har alltid varit bra på bortförklaringar. Tidigare använde jag dem åt andra hållet, dvs "kroppen skriker, den måste få vad det vill. Så fortsätter jag sen". Det funkar ju när kroppen bara skriker ibland men när det blir typ 15 av månadens alla dagar så funkar det inte.

Planen på fredag är att äta sashimi med edamamebönor. Jag har inga förbud för mig själv, allt är good to go om jag vill ha det. Men i lagom mängd. Förbud får mig att bara tänka på just det så bättre att allt är tillåtet. Lite osäker på hur mkt kalorier det kommer bli. Har googlat runt men det är svårt att beräkna. Tror iaf att det kommer hamna runt 500 kcal (9 bitars lax och tonfisk).

TROR att jag bestämt mig för att fortsätta med puddingar till lunch även framöver. Så kan jag träna på att få till middagen bra (kommer väga maten, men precis som tidigare inte salladsblad eller gurka). Oftast är lunchen rester från middagen.

Helger är akilleshälen. Hur gör ni andra på helger? Särskilt nu i maj, när det alltid är något. Avstår ni allt? Håller alltid er tidsplan? Dyker det aldrig upp något kl 16.30 som alla vill vara med på så du åker direkt från jobbet och inte hinner göra något annat än det som erbjuds på plats?

Gillar

Kommentarer

  • 5 maj 2022 06:12
    MAS63

    Gillar starkt det du skriver om att lagom är bäst! Det gäller också för mig och den tanken har hjälpt mig att skala av många kg ballast under min viktresa. Jag tror heller inte på förbud. Det som är förbjudet lockar mera och skriker högst. speciellt i mens-tider. Känner så igen det du beskriver. Det gäller att vara stark då kroppen och speciellt knoppen överröstar allt förnuft! Kämpa på - skrik högre! 

Logga in för att skriva en kommentar.