icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Thoths blogg

93 kg 66 kg 12036
3 juni 2022 10:59
6

83,8 kg idag

Wohoo! 83,8 kg imorse (-0,9 sen förra veckan). Känns ofattbart! Jag har gått ner 9,2 kg på 9 veckor. Strax över 1 kg i veckan, vilket är mer än väl inom mitt mål på 0,75 kg/vecka. Om fyra veckor ska jag, enligt min plan, gått ner 10 kg och vara halvvägs på väg mot mitt mål om en nedgång på 20 kg på 26 veckor. Jag känner att det går min väg den här gången. Planen håller. JAG håller. Jag hade en dryg vecka av att jag tappade fotfästet men istället för att lägga ner så valde jag att skriva här, bekänna färg (mest för mig själv men också inför er som tittar in och läser här. Säga högt, göra det till sant och verkligt). Och det fungerade! Jag hittade tillbaka till min motivation och det känns så himla bra. Jag vill det här. Jag MÅSTE gå ner i vikt. Min kropp klarar inte av övervikten längre, jag kan inte leva som jag vill, jag har hela tiden ont och livet pågår nu jag måste leva det. Jag VILL leva! 

Det går fort (jag vill alltid att det ska gå snabbare men det går fort). I början av april vägde jag 93 kilo, i början av juni väger jag 83,8kg. Det har gått riktigt bra. Jag har inte haft några förbud, jag har ätit både glass och godis och ändå gått ner i vikt. "Inte hela tiden och kontrollerat" är min ledstjärna. 

Funderade först på att sätta ett mål till midsommar. Jag har funderat på delmål ett tag. Dels för att hålla upp motivationen men också för att kunna checka av och känna framstegen. Men jag tror att motivationen kommer finnas kvar fram till midsommar och att det nog är därefter, när det är semester, som motivationen kommer vara lite trögare. Ska fundera ut ett mål som jag ska väga i slutet av juli och sen i slutet av augusti. Det kan nog hjälpa mig tror jag. Ska räkna på det (älskar siffror) och se vad jag får fram.

Nu ska jag ta en promenad, medan solen fortfarande lyser och det inte regnar (gick i regn båda promenaderna igår och även om jag uppskattar det så gillar jag inte att bli blöt!). Sen ska jag städa hemmet och åka och handla lite varor jag missade igår. Glad fredag gott folk!

Gillar

Kommentarer

 • 3 jun 2022 17:33
  Jessand

  Vad härligt att det flyter på brasmiley bra jobbat!

 • 3 jun 2022 19:01

  Härligt!

 • 4 jun 2022 08:14
  pralin

  vad gör du för att gå ner MAT ELLER MOTION ???

 • 4 jun 2022 09:33

  MAT! 

  Jag har läst på och det är kaloriunderskott som är nyckeln till viktnedgång. Sen finns det massor med olika sätt att nå och vara i kaloriunderskott. Jag äter som vanligt, men mindre portioner och viss mat inte lika ofta. Jag äter 3-4 gånger om dagen. Frukost, lunch (ev. mellanmål) och middag.


  Jag räknar kalorier och vet sedan tidigare att det för mig fungerar bäst när jag ligger så nära mina "tilldelade" kalorier som möjligt. Om jag äter för få så blir viktnedgången inte lika bra, och samma sak om jag äter för mångalaugh 

  Sen går jag två promenader varje dag och tränar funktionell styrketräning tre gånger per vecka, men det har jag gjort redan innan jag började gå ner i vikt. Det är för att jag har ont i kroppen och utan promenaderna och styrketräningen blir det värre. Promenader är något jag älskar, jag har en vandraressjäl brukar jag säga, och jag älskar att gå. Nu kan jag inte gå lika länge som förr, eftersom det gör ont i fötterna (hälsporre på båda fötterna sen ett år tillbaka), vä höft är på upphällningen (har artros och är opererad men nu är det dags igen. Operationen håller ca 15-20 år. För mig har det gått 22 år sedan i år) och ländryggen är svag. Men ca 1 mil om dagen unnar jag mig, uppdelat på två promenader. Det får mig att må bra inombords.
   

 • 5 jun 2022 09:38
  Bella50

  bamsegrattis yes

 • 5 jun 2022 21:47
  Waza79

  Wow! Bra jobbat och bra flyt! Pepp pepp!smiley

Logga in för att skriva en kommentar.