icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Thoths blogg

93 kg 66 kg 10878
30 april 2022 14:37
6

-1,4 kg!!

Igår morse när jag vägde mig visade vågen fantastiska -1,4 kg! Totalt -5,1 kg!! Känner mig nöjd. Det går bra!

Igår var jag riktigt hungrig igen (precis som dagen innan) och jag funderar på varför jag plötsligt är så ofattbart mega hungrig när jag inte varit det hittills? Kan det bero på var i menscykeln jag befinner mig? Kan det vara så att kroppen efter 2 veckor insett att "hallå, det är inte mkt mat nu..."? eller är det bara så att ibland är jag hungrigare än annars trots att jag inte gjort något annorlunda?

Igår var det tacosfredag och tacos har väl aldrig smakat så bra som det gjort de senaste två fredagarnalaugh Det är hur gott som helst. Den här fredagen var jag mer redo, fick ju så ont i magen förra fredagen. Fyllde tacosarna lite mindre och trots att jag fortfarande var hungrig väntade jag en extra stund mellan den första och den sista tacon. För att vara säker på att jag var hungrig. Det funkade! Fick inte ont i magen.
Senare på kvllen bjöds det på "bread sticks" med nutella och chips. Jag smakade en bread stick (men ingen nutella) och åt lite chips (men inte min favoritsmak så var inga problem att äta måttfullt). Och så det härliga fredagsbubblet... Det var en riktigt härlig fredag.
Imorse vägde jag mig, tänkte att gårdagens extra kalasande nog skulle visa sig på vågen men nix! Känns skönt.

Ikväll är det Valborg och det blir grillat. Jag kommer äta grillspett och inte pudding. Jag har planerat för det. Lunchen blev pudding. Däremot dricker jag bara vatten.

Gillar

Kommentarer

 • 30 apr 2022 14:53
  Tita

  Grattis...heja dig!!

 • 30 apr 2022 14:58
  klaraelv

  5,1 kg på fyra veckor? Det är jättebra jobbat, inspirerande att läsa. Började själv på en onsdag, men ska använda mig av måndagar som officiella vågdagar.

  Heja dig, bra jobbat.

 • 30 apr 2022 17:53

  Grattis, sjukt bra jobbat!

 • 30 apr 2022 20:53
  Waza79

  Grattis! Pepp pepp!

 • 1 maj 2022 18:09

  Härligt, grattis! smiley

 • 2 maj 2022 12:31

  Tack allesammans! Det känns helt fantastiskt. Det är en bra start. Det ger mig motivation att fortsätta. Jag önskar att jag var så att jag bara bestämde mig och sen körde jag på det tills jag var i mål men jag är beroende av positiv feedback. Glada hejarop är positivt och hjälper en hel det men att vikten faktiskt går nedåt är det viktigaste.

  Igår var det exakt en månad sedan jag bestämde mig för att det fick vara nog. Det var 1/4, vågen stog på 93 kg, kroppen gjorde ont och en läkar hade någon dag innan sagt hur viktigt det är att jag går ner i vikt för att minska smärta, skjuta upp operationen så länge som möjligt. En vecka senare, 8/4 hade jag gått ner 2,2 kg och kände att det kan gå. Veckan efter, 14/4 hade jag gått ner ytterligare 0,7 kg. På vägen den 22/4 visade vågen på -0,8 kg och det var samma vecka som jag börjat byta ut lunch och middag mot kostersättningen. Och så i fredags, minus 1,4 kg!! Så på fyra veckor gick jag ner 5,1 kg. Jag är alltså hela fem kilo lättare i början på maj än jag var i början av april.

  Nu går jag in i sista veckan av att ersätta två måltider med modifast. Tanken var att äta helt som vanligt från och med nästa vecka men nu överväger jag att fortsätta byta ut lunchen men äta middagen som vanligt. Har en vecka att bestämma mig iaf.

   

Logga in för att skriva en kommentar.