icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Hej vänner!

Jag var under 2010 väldigt aktiv på matdagboken och tappade 10 kg med följd av viktpendling. Idag har jag lyckats ta mig ur ett dåligt beteende och har en stadig vikt och mycket mer hälsosamma tankar kring mat och träning. Mitt mål nu är att bli starkare och gå ner ytterligare några kilo. En dröm jag har är att kunna göra 5 chins. Idag kan jag knappt en. 

Jag är en student som pluggar till webbutvecklare, älskar hälsosam kost och fitness. Om ni är mer intresserade av nyttiga recept och inspiration till träning kan ni kika på min blogg www.nirakander.se  

Kram! 
12 april 2015 18:26
2

Tillskott

Okej så efter mitt tidigare inlägg förstod jag att jag inte får nog med mineraler och vitaminer. Speciellt järn är väl det jag har svårt att få i mig eftersom jag äter mycket vegetarisk mat. Så idag införskaffade jag mig Herbalife multivitamin complex. Var lite dyr men det var en av få de hade och den verkade bra. Googlade på dem när jag kom hem och de verkar lovande. En tjej hade skrivit att hennes hår blivit mycket bättre efter att hon börjat äta dem. Man tar tre tabletter om dagen och det tror jag är bra eftersom kroppen inte kan tillgodogöra sig all näring på samma gång. (Har jag hört) Och speciellt för för mig då som har låg ämnesomsättning. Ja, det blir upp till bevis och utvärdering när burken är slut. Jag la till en bild på innehållsförteckningen för dem om ni är intresserade. 

 

Edit: Såg nu att bilden inte stämde med ettiketten på min burk. Men det är iallafall samma vitaminer och mineraler. På min burk står det 9mg järn per serving. Altså om man tar tre tabletter får man i sig 9mg vilket är 64% av RDI. 

Kommentarer

  • 12 april 2015 19:16
    Halfdevil

    Om du verkligen misstänker att du har låg ämnesomsättning så behöver du till läkaren. Inget man kan behandla själv, och att gå med det obehandlat är inte att rekommendera. Kan ställa till det ganska ordentligt till slut.

  • 12 april 2015 19:57

    Ja, jag ska nog göra det faktiskt när jag flyttar hem ifrån Irland. Jag mår ju inte direkt dåligt men jag har alltid kalla händer, är väldigt blek och håret blir tunnare och tunnare så det kan ju ha en koppling. Det skadar ju inte att ta ett blodprov för att kolla. 

Logga in för att skriva en kommentar.