icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Hej vänner!

Jag var under 2010 väldigt aktiv på matdagboken och tappade 10 kg med följd av viktpendling. Idag har jag lyckats ta mig ur ett dåligt beteende och har en stadig vikt och mycket mer hälsosamma tankar kring mat och träning. Mitt mål nu är att bli starkare och gå ner ytterligare några kilo. En dröm jag har är att kunna göra 5 chins. Idag kan jag knappt en. 

Jag är en student som pluggar till webbutvecklare, älskar hälsosam kost och fitness. Om ni är mer intresserade av nyttiga recept och inspiration till träning kan ni kika på min blogg www.nirakander.se  

Kram! 
9 April 2015 11:29
2

Nya Mål och Motivation

Hej vänner! 

Idag är tredje dagen av kaloriunderskott och det känns jättebra. Ligger på minus 500 kcal med träning inräknad så behöver aldrig vara speciellt hungrig. Mitt mål är 56 kg innan midsommar. Då är det är altså 10 veckor dit och fyra kg att gå ner. Jag ligger just nu på normalvikt - väger 60 kg och är 163 cm lång. Jag har legat på samma vikt i över ett år nu och jag känner att det är dags att försöka nå nya mål. Har altid haft 55kg som en drömvikt men det var under tiden jag vägde som mest. Efter att ha gått ner till 60 kg och känner mig bekväm där så tror jag 56 räcker för att jag ska känna mig nöjd. 

Det är bara 4 kg men jag tror ändå det kommer bli en utmaning för mig. Jag har väldigt lätt för att ge upp om jag misslyckas med att räkna kalorierna. Om jag får motgångar tänker jag att kalori-räkning är inget för mig. Men den här gången vill jag inte ge upp. Jag vill nå mitt mål nu. 

Som hjälpmedel skriver jag i min "Jag är bra" - bok varje dag. Dels för att stärka självkänslan och dels för att jag ska kunna nå mitt mål. Jag har ibland väldigt höga krav på mig själv och känner mig misslyckad om jag inte gör allt jag tänkt. "Jag är bra" - boken hälper mig att inse att saker inte är så illa som jag tänker i min lilla hjärna och att jag faktiskt kommit en bra bit på vägen. Det får mig att släppa den där känslan av misslyckande och istället fokusera på allt positivt som finns runt omkring mig. 

Så mina mål är altså - 56 kg till midsommar - Skriva "jag är bra" - bok varje dag. Nu kör vi vänner!! 

Gillar

Kommentarer

  • 9 Apr 2015 11:56
    utter

    Heja dig!! :-)

  • 10 Apr 2015 09:36
    Jessand

    Har lite samma tankar att nångång ta mig ned till dessa 56 kilo och var lite inne på att göra ett försök nu inför sommaren....är 164 cm och väger nu runt 58 kg så det är ju bara 2 kg . Men min kropp gillar 58-60 kg och där har jag hållit mig i flera år nu...kan har varit uppe och nosat på 62 kg  ( vilket är en annan av min kropps favoritvikter)smiley

Logga in för att skriva en kommentar.