icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Hej vänner!

Jag var under 2010 väldigt aktiv på matdagboken och tappade 10 kg med följd av viktpendling. Idag har jag lyckats ta mig ur ett dåligt beteende och har en stadig vikt och mycket mer hälsosamma tankar kring mat och träning. Mitt mål nu är att bli starkare och gå ner ytterligare några kilo. En dröm jag har är att kunna göra 5 chins. Idag kan jag knappt en. 

Jag är en student som pluggar till webbutvecklare, älskar hälsosam kost och fitness. Om ni är mer intresserade av nyttiga recept och inspiration till träning kan ni kika på min blogg www.nirakander.se  

Kram! 
10 april 2015 13:34
1

Monkey Mind

Började dagen med 5 km löpning innan frukost. Så stolt över mig själv att jag äntligen klarade att springa hela sträckan utan att stanna. Senaste gångerna jag sprungit har jag tagit mig igenom hela sträckan men stannat och gått flera perioder. Känns ju sädär när man vet att man KAN klara det. Så idag när min apa i hjärnan började säga åt mig att "Nejdu.. nu är det nog dags för dig att stanna och gå lite" så tänkte jag att nej du apan nu jävlar springer jag.. haha. Kan förresten tipsa om en jättebra podcast som heter Motivationsmaskinen. I detta avsnittet som handlar om belöningar som motivationshöjare kan ni få veta mer om det här syndromet som faktiskt kallas för monkey mind samt massa andra bra avsnitt för att höja motivationen.

Och jag sprang på i samma takt och försökte fokusera på andningen. Sen brukar jag tänka på olika människor som motiverar mig. Vad skulle den människan sagt om den sprang här bredvid mig nu. På så vis tar jag fokus från att det känns jobbigt och får lite extra motivation. Nu har jag precis ätit frukost - Havregrynsgröt med risprotein och fullfet mjölk blev det idag. Även om jag inte äter LCHF föredrar jag fullfeta produkter före light. Känns så mycket mer äkta på nått sätt och jag är övertygad om att fett är bra för oss. Gröten blir sådär härligt mäktig och mättande om man blandar i protein och gröt lägger sig alltid gött i magen. Nu sitter jag här med en stor kopp kaffe och ska ta tag i dagens plugg. Heja heja!

 

Gillar

Kommentarer

  • 10 april 2015 15:53
    utter

    Grymt jobbat med 5 km! :-)

Logga in för att skriva en kommentar.