icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

SophieRus blogg

60 kg 60 kg 806
10 oktober 2019 08:02
4

Förbereder allt för projektet :-)

Ja, ibland är en liten projekt inte lätt att börjar :-) Igår tänkte jag börjar med att väga och näringsberäkna min mat. Det funkade bra på morgonen, då jag bara drack kaffe och en powercocktail hemma. Jag jobba på hälsocentralen och tillhör köksavdelningen, jag får äta här på jobbet. Tyvärr tänkte jag inte på och titta om vi har en liten köksvåg här i matsalen indecision det hade vi ju så klart inte. Och det känndes inte helt okej och gissa hur mycket köttet och grönsaker väger som jag har på tallrik här på jobbet. Så, det får blir en liten omplanering! Antingen ska jag köpa en köksvåg, eller så ska jag ta med egna matlådor hemifrån. Ska prata med min kolega om vi kan köpa en våg till matsalen. Känns lite konstigt att vi inte redan har gjord det.

Men, hur som helst. Jag ska börja nu i helgen med projektet. Lördag kommer vara första dagen där jag väger och beräkna ALLA livsmedel jag stoppa i mig laugh jag kommer och ta lite kort på maten jag äter och ladda upp här i bloggen (hoppas det funkar frown). Blir kanske lite "snyggare" med lite bilder i inlägget =)

Ha det bra så länge =) vi "hörs" i helgen heartsmiley 

Gillar

Kommentarer

 • 10 okt 2019 08:40
  gittan52

  Jag gillar små projekt som kan ge mig svar på ur min kropp fungerar och som kan hjälpa mig till min målvikt. Jag har t.ex. genom att väga och registrera min mat kommit fram till att jag går ner i vikt om jag håller en fettkvot över 1,0.
  Genom att registrera maten får jag också, per automatik, svart på vitt hur det är med vitaminer och mineraler.

  Vad är syftet med ditt projekt? Vad jag förstår handlar det inte om viktminskning för din del.

 • 10 okt 2019 09:30

  Hej,

  nej det handlar inte om viktminskning för min del. Ska väl kanske börjar med att jag jobba som Legitimerad Dietist på vårdcentralen. Jag har pratad med många som tror att de vet att de få i sig tillräckligt med vitaminer och mineraler, kolhydrater, fet och protein. Jag försökte berätta för de att det inte är lätt och gissa när man inte ha den kunskap angående näringsberäkning och sånt.

  Sedan läste jag en artikel angående näringsberäkning och att man ska väga sin mat för och ser vart man få i sig för näringsämnen. Och då tänkte jag att det skulle vara en bra projekt för och visa sedan på föreläsningen, hur svårt det kan vara att bara "gissa" på näringsämnen i maten och hur mycket man egentligen äter. smiley

   

 • 10 okt 2019 10:45

  Bilder till blir ju kanon, en bild säger ju mer än tusen ord, särskilt om man förstår låter deltagarna gissa portionens energiinnehåll och fördelningen av makronutrienter först och avslöjar det rätta innehållet senare i föreläsningen.

  Följer med spänd förväntan! 

 • 10 okt 2019 12:34
  gittan52

  OK, då förstår jag!

  Det blir förmodligen en mycket bra föreläsning, när du använder dig själv som exempel yes

Logga in för att skriva en kommentar.