icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Nu är det dags igen och denna gången att för gott få väga normalvikt. Men med hjärtat denna ggn tänkte jag. Grattis till alla som lyckats helt, jag hoppas jag får tillhöra den skaran snart.  Stor kram Sandra
7 juni 2015 14:48
3

Stenåldersbröd

Bakade alldeles nyss det nya stenåldersbrödet från Kungsörnen som är lchf-vänligt och blev mycket nöjd. Jag anpassade det lite efter min egen smak och hällde i en msk sötströ och 20 g Bara (torkade bär och lite frukt från Exotic snacks) Jag har tagit bilder på alla sakerna så ni vet vilka jag menar. Det jag ville eftersträva var ett grovt fruktbröd jag ofta åt när jag jobbade i restaurang och jag lyckades mycket bra. Jag riktigt njöt för en gång skull när jag åt min smörgås med mycket bregott och ost, mums!! På påsen så står både näringsvärde för torr blandning och efter ordinarie tillsatta ingredienser som ägg, salt och fett. Jag valde att som sagt blanda i lite extra ingredienser som kokosfett istället för rapsolja, salt, ägg, torkade bärbitar (exotic snacks och sötströ (Ica). Det blev ingen markant skillnad mot deras uträkningar det var så pass lite torkade bär tror det blir ca 0,02 g torkade bär /skiva. Man borde få ut ungefär 30 skivor per limpa. Inte stora skivor men det räcker bra om man kompletterar med fettkaffe eller fett-the och pålägg. Fett 11 g, protein 5 g, kolhydrater 3 g per skiva som blir ca 25g. Kul när det görs lite nya saker för oss som vill äta smidig lchf utan krångel. Testa det är värt varje krona, mellan 30-40 kr. Kommer inte ihåg priset.

Kram på er. Sandra

Gillar

Kommentarer

 • 7 jun 2015 15:16

  Måste kolla närmare på detta längtar efter något annat än ägg till frukost. Äter youghurt ibland.

 • 7 jun 2015 18:21
  Opnol

  Vad roligt att du provbakat, jag var himla nyfiken på detta (och skrev om det för några dagar sedan). Nu ska jag ju riva ut hela köket, kommer vara utan ugn och håller på att tömma skåp och lådor så det blir tidigast någon gång i augusti jag kan baka nästa gång. Jättekul att se hur det blev! 

  Pepp!

 • 7 jun 2015 21:38

  Bruden: Ja jag tröttnade för länge sen på ägg till frukost, får halsbränna. Kul att hitta nåt brödsubstitut som va gott. men det bör nog rostas eftersom det bör förvaras i kyl eller frys annars härsknar det.

  Opnol: Jag såg att du bloggat om ditt fynd i butikshyllorna så tack för ett bra tips. Det är ju väldigt likt väldigt mörkt kompakt bröd.

  Jobbigt med kaos i köket under renoveringen men det blir fint när det är klart. Vi ska just få tillgång till vårt nyköpta hus och ska oxå blåsa ut hela köket om 1 vecka. Sen hoppas vi få hjälp av min sambos bror som är snickare att sätta upp det nya köket. Så jag förstår hur beroende du va att Per skulle göra klart jobbet. Jag håller tummarna för att båda våra renoveringsprojekt går smidigt och snabbt.

  Kram 

Logga in för att skriva en kommentar.