icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Nu är det dags igen och denna gången att för gott få väga normalvikt. Men med hjärtat denna ggn tänkte jag. Grattis till alla som lyckats helt, jag hoppas jag får tillhöra den skaran snart.  Stor kram Sandra
30 juni 2015 23:07
12

Ledsen över nya huset.

Vi har köpt hus precis för 2 veckor sedan och jag hade en rosaskimrande ide' om att det skulle bli så perfekt och bra. Men när vi började ta ner det gamla köket för 1 vecka sedan så under socklarna så hittade vi mögel som antagligen varit från en gammal läcka eller liknande. På 2 större ställen va det och det hade spridit sig åt sidorna. Jag är så ledsen och modfälld nu när vi varken har miljoner att leja ut det eller egentligen ork till att hugga i och jobba dag o natt. Vi är även nybörjare på att bygga så det känns som vi är på hal is. Så vi slickar våra sår nu och samlar kraft att ta tag i det här. Från att tro att vi bara skulle plocka ner det gamla köket och sätta upp nytt. Till att riva upp hela köksgolvet och sovrumsväggen bakom. Det va min drömkåk det. 😢

Vikten däremot går det jättebra med och jag har varken tid eller lust att äta i allt det här. Alltid nåt att det går neråt med tanke på trötta binjurar och sköldkörtel som hållit i kilona med järnhand tidigare. 

Kram Sandra 

Kommentarer

 • 30 jun 2015 23:32

  Vi tog den dyraste och största besiktningen som finns att tillgå i Sverige o gjort allt vi kan för att förebygga problem. Men det här är ett dolt fel som inte kunde upptäckas utan att bryta upp golv t ex.  Säljaren har flyttat till Spanien. Hans dolda fel-försäkring föll ur pga av att vi valde att besiktiga tyvärr. Sambon vill inte blanda in honom trots att vi får betala allt ur egen ficka. Det är ju ett helt företag att blanda in säljaren som måste vilja va med på det här tåget o betala självrisk o sätta igång att kontakta sitt försäkringsbolag osv. Han va inte speciellt pratglad eller tillmötesgående under försäljningen heller. Jag misstänker att han kände på sig nåt sånt här. Så nu sitter vi här o är arga på varandra istället o samarbetar inte alls. 

 • 1 jul 2015 00:11

  Er hemförsäkring då? Något måste den väl ge, Ni kanske kan få arbetet betalt för fackman?

 • 1 jul 2015 00:16
  utter

  Jag vill i all välmening råda dig till att ta ärendet vidara till en jurist som är specialierad på fastighetsköp. Nöj er inte med att betala själva innan ni utforskat möjligheterna till att få ersättning. 

  Att ni valde att göra en omfattande besiktning talar för er del då ni då fullföljt er undersökningsplikt och felet inte anses vara upptäckningbart. Om felet funnits vid köptillfället och det inte på något sätt var förväntat att köket skulle vara belastat med en fuktskada så låter det verkligen som att fastigheten avviker från vad som avtalats mellan säljaren och er. 

  Att säljaren har en försäkring och "inte vill vara med" är av unerordnad betydelse om ni väljer att ta frågan vidare på juridisk grund. Förstår dock att det känns jobbigt för er emotionellt att ta tag i denna otrevliga överraskning. Så mitt varma råd, är att kontakta sakkunnig jurist som kan utforska era möjligheter/driva frågan åt er. 

  Hoppas allt löser sig till det bästa för er!

 • 1 jul 2015 00:19

  Klokt skrivet Utter!

 • 1 jul 2015 07:07
  Bella50

  Jag håller med. Ni har gjort det ni ska och kan som köpare...och har besiktningsmannen gjort sitt arbete grundligt , så måste ni nog gå vidare med detta...hur trist och jobbigt det än är.

  Husköp är inte lite pengar ...och några rättigheter borde man ha.

   Försäkringsbolaget borde veta och en juridisk rådgivning är väl gratis under någon timma .... Eller ? 

  Ge inte upp förrän ni måste. All styrka till er 🌹👍

   

   

   

   

   

 • 1 jul 2015 08:10
  gittan52

  Vilken trist start för er! Att säljaren inte hade en dolda fel-försäkring betyder inte att ni måste stå för kostande, som jag fattat det. Såvida han inte har friskrivit sig från det, vilket i så fall ska finnas med som en klausul i köpekontraktet.    

 • 1 jul 2015 11:02

  Tack snälla allihop jag tycker som ni o hoppas att min sambo är med mig på tåget. Det blir så mkt lättare då. Han sitter i nån tacksamhetsskuld till säljaren eftersom han lämnade hela hemmet förut personliga ägodelar o kläder till oss. Hela snickarhuset va fullt med verktyg och allt ni kan tänka er bl a. Gräsklippare, trimmer, gersågen, motorsåg. Jag däremot tyckte att rätt ska va rätt. 

 • 1 jul 2015 14:31

  Jag kände det oxå. Vi har kontaktat honom nu så får vi se hur det fortskrider. Tack för allt stöd. 

  Ebbesmor: ja det va min känsla med. Jag har iaf sålt möbler för ca 4000 kr än så länge o flera stora dyra saker kvar att sälja. Tänker få ut så mkt det går ifall vi inte får hjälp med det här. 

 • 1 jul 2015 15:05
  Rogann

  Hoppas att allt löser sig

 • 1 jul 2015 16:22
  ImmaAmmi

  Håller med de som rekommenderar att ni vänder er till en juridiskt sakkunnig, som kan hjälpa er. Om inte annat, så borde logiskt sett köpesumman för huset minskas minst med motsvarande summa som detta kostar för er att åtgärda, för detta ingick inte i ert avtal, eller hur?

 • 1 jul 2015 23:25

  Känn aldrig tacksamhetsskuld till något som du faktiskt har förvärvat med egna pengar. Säljaren hade ett val att ta med sakerna eller att själv sälja av dem, men valde att låta dom ligga kvar i fastigheten.
  Oavsett om han visste eller inte visste om skadan, är den ett faktum och det finns väl inte på kartan att det är Ni som ska bekosta och reparera den.
  Skriv om hur det går, vi är många som håller på er!

 • 2 jul 2015 07:58
  Bella50

  En ny besiktning av skadan från försäkringsbolaget , kan vara bra . Ha allt dokumenterat. 

  Ni ska inte behöva stå för detta....nåt som absolut inte kunde upptäckas före rivningen.

  Stå på er i detta. Ni vinner ..alla gånger. Det är ju därför man har en försäkring. 

  Det är ju inte alls säkert säljaren "visste " eller "sett" nåt, han heller....så kontakta honom, skicka foto om han inte tror er....o.s.v. 

   

Logga in för att skriva en kommentar.