icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Nu är det dags igen och denna gången att för gott få väga normalvikt. Men med hjärtat denna ggn tänkte jag. Grattis till alla som lyckats helt, jag hoppas jag får tillhöra den skaran snart.  Stor kram Sandra
8 augusti 2012 12:56
12

Kan man inte skapa recept??

Stämmer det att jag inte kan skapa ett eget recept inne på min matdagbok? Det är ju inte alls användarvänligt, jag hoppas jag sett fel o att nån kan berätta hur man gör. Jag jag ju anv shapeUp på min iPhone som jag betalade för innan jag började här. Men nu tänkte jag hoppa över med det in hit när jag såg att man jan hålla koll på procent nu när jag går på lchf. Men om det inte går att skriva in egna recept eller klistra in från nätet när man söker egna recept, då vette tusan om jag kommer anv det. Snälla säg att jag har missat det bara. Letar o letar!! Kram Sandra

Kommentarer

 • 8 aug 2012 12:59
  Du skapar recept i receptavdelningen. Klicka på rutan "recept" så finns det en knapp "skapa recept" till vänster. Där finns även andra funktioner som är bra att ha.
 • 8 aug 2012 13:03
  salsasyrra
  Du kan skapa recept på under receptknappen. Men du kan nog inte klistra in några recept. Sedan när du har skapat receptet kan du lägga det som favoritmåltid och därifrån lägga det i matdagboken. Dem recepten du skapar kan du välja att publicera för alla eller bara spara dem. Du kan inte använda dig av dina egna livsmedel heller när du skapar receptet utan endast dem livsmedel som är med i livsmedelsdatabasen här på MD, inte helt optimalt då många av LCHF ingredienserna inte finns med där som kokosnötmjöl, ekologisk mandelmjöl etc..Då kan du välja att skapa ett favoritmåltid av det istället..krångligt, ja jag vet..har påtalat detta men utan resultat liksom andra LCHF:are har gjort före mig.
 • 8 aug 2012 13:14
  Ok tack LadyG! Puh jag tänkte väl måste bara få kläm på vart allt finns på sidan. Salsasyrra: Det suger ju, det får vi lchf:are gå ihop om o klaga på. Dom skulle ju tjäna på det vi är många ändå. Säger dom bara att dom struntar i vad ni säger eller svarar dom inte ens på mail?? Kram Sandra
 • 8 aug 2012 13:24
  salsasyrra
  Sandra: dem har svarat dem mail jag har skickat, däremot anser dem att det ska endast gå lägga recept med högkvalitativa råvaror i receptdatabasen som den experten som skickade svaret till mig uttryckte sig. Jag brukar inte publicera mina recept, men vill ändå kunna lägga receptet in i min egen receptbank det borde ju gå fixa att man lägger receptet in med egna råvaror men att man inte kan publicera den för andra medlemmar om dem nu inte anser att LCHF matvarorna är högkvalitativa vilket jag också framförde. Huruvida dem andra har fått någon svar vet jag inte, jag vet inte heller hur många andra har klagat på den funktionen, men vet att bla Jojomaja har skrivit till dem.
 • 8 aug 2012 13:49
  Jag brukar få svar från johan när jag mailar och frågar, aldrig att han ignorerat eller "struntat" i mail. Jag tror du missuppfattat salasyrra, för det är jättevanligt att folk lägger in livsmedel som de inte har koll på och som de matat in fel. Det kan bli tokfel, och de har faktiskt inte tid att sitta och kontrollera varenda livsmedel som varenda medlem lägger in. Därför är det smidigast att bara tillåta SLVs kontrollerade livsmedel. Ni får helt enkelt använda den databasen, lägg in det som är närmast den råvara ni använder istället. Det har inte med kvalitén på råvaran i sig att göra alltså, utan kvalitén på råvaran som läggs in (dvs hur korrekta vitamin, mineral och näringsuppgifterna är). Ta inte allt som et tpåhopp på LCHF - alla har samma "problem" i det här fallet. Även vi andra som äter obskyra brödsorter (alla finns inte i listan, så då får man välja det som är närmast).
 • 8 aug 2012 14:36
  LadyG: iofs tror jag det blir svårt att hitta något som liknar kokosmjöl eftersom det är en helt ny o unik matvara. Det är fibrer från kokosnöten så man kan inte mala en kokosnöt så är det klart tyvärr. Man vill ju känna sig trygg med att ha rätt inskrivet när man är nybörjare på nåt så helt tvärtemot den vanlig kaloriräkning man är van vid. Man måste oxå få ha en egen åsikt o vara kritisk, det är så saker kan bli bättre o det kan bli en förändring. Dessutom blev jag förvånad då det mesta annars är bättre härinne jämfört med vissa andra viktsajter. Det är ju bara bra om det kan bli ännu bättre härinne. Om dom kan fixa det här på shapeUp som är otroligt vanlig att använda så bör dom kunna göra det här med. Jag tror på den här sidan. Dessutom får dom in pengar vilket gör att dom bör ha råd att någon granskar, allt går att lösa med lite vilja. kan dom granska recept så kan dom säkert granska matvaror med. Men alla har rätt att tycka olika. 😃 Kram Sandra
 • 8 aug 2012 14:43
  Vet du vad det kostar att ha en heltidsanställd? :-) Jag skulle kunna tänka mig att man kan sträcka sig till att använda egna livsmedel i recept som inte delas, så att felaktigheterna hålls i den egna matdagboken om man nu rör till det och skriver 16g fett istället för 1,6g t ex. På det viset skulle man minimera riskerna med felaktigt inlagda livsmedel och var och en får ta ansvar för vad de själva lägger in. Men så länge man kan dela recepten bör man - tycker jag - inte tillåta något annat än strikt SVL-livsmedel. Den får de å andra sidan gärna uppdatera snart, databasen finns i en nyare version med fler livsmedel.
 • 8 aug 2012 14:55
  Jag menade samma som du beskriver att det bara får användas av mig själv såklart, det andra alternativet är ju om man måste ha det i den stora databasen, men det tycker inte jag är nödvändigt. Sen är det ju inget som säger att det behöver vara en heltidsanställd, det vet vi ju inte om det verkligen skulle behövas. Det ska ju inte göras en hel databas på nytt utan bara kompletteras med fler varor. Men med tanke på att vi betalar så har vi oxå rätt att komma med kritik ang saker som inte funkar korrekt än. som sagt allt kan bara bli bättre. Annars fullkomligt älskar jag den här sajten.
 • 8 aug 2012 15:08
  salsasyrra
  Lady G: jag tar inte det som påhopp på något sätt, utan jag vill ju kunna lägga mina egna livsmedel i mina egna recept. Jag missuppfattade nog inte eftersom hon som svarade skrev att dem vill endast lägg upp recept med god kvalite, eftersom det tidigare fanns en möjlighet att lägga recept med egna livsmedel som resulterade i felaktigheter. Date: Fri, 29 Jun 2012 12:51:48 +0200 From: info@matdagboken.se To: kutgumma@hotmail.com Subject: Re: Kontaktformulär på Matdagboken Hej! Nej, tyvärr går det inte att skapa recept av egna livsmedel. Vi har haft denna funktionen tidigare men det resulterade i allt för många felaktigheter och vi vill endast lägga ut recept med god kvalitet. Jag hoppas att du med hjälp av vår livsmedelsdatabas hittar råvaror som ligger nära de du använder. Önskar dig en trevlig helg! Mvh Carina på matdagboken.se Att det inte går att skapa egna recept med egna råvaror drabbar ju alla som vill lägga in det. Att behöva höfta till med något likvärdigt tar ju enl min mening bort hela meningen med att lägga in recept eftersom inget av näringsämnen, vitaminer, mineral etc stämmer med verkligheten i vissa av råvarorna. Får väl bara hoppas att det kommer en funktion att man får spara sina egna recept med egna livsmedel men inte kunna publicera dem det skulle ju göra sidan betydligt bättre för alla.
 • 8 aug 2012 15:12
  salsasyrra
  Glömde tillägga att i min tolkning av recept med god kvalite ingår råvaror med hög kvalite..
 • 8 aug 2012 15:29
  babs2
  Höll på att bli knasig på detta när jag var ny här. Ville snabbt få in mina egne recept och det tar ju tid att gå via "RECEPT". Jag förstår att MDB vill ha det så. Om du snabbt vill komponera "recept" använd vanliga matdagboken och kopiera [FET]måltiden[/FET] till favoritmåltider. Receptet gör man då för en person, men det blir fullt sökbart (under mina favoritmåltider). Väldigt användbart tycker jag. Men som sagt receptet blir på en portion. Jag använder aldrig datorn när jag lagar maten utan då har jag recepten utskrivna.
 • 8 aug 2012 17:05
  gittan52
  Kanske är det Livsmedelsverket vi skulle försöka trycka på lite istället för att få in t.ex kokosnötsmjöl ;)

Logga in för att skriva en kommentar.