icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
19 maj 2019 15:57
3

SVÅRT!?

Är det igentligen så svårt att gå ner i vikt?.......

Nej! Är det enkla svaret . Det är bara att följa en plan så går det!


Ja svaret! Kräver lite mer förklaring men inte bortförklaring. Jag har nu hållit på sedan september men inte lyckats. Jag är motiverad och vill verkligen men hittar inte "min" diet som passar hela tiden. Min läkare uppmanar mig att verkligen försöka eftesom jag har psoriasis och psoriasisartrit och skulle jag gå ner i vikt är det bara ett plus. Hon har rekommenderat 5:2 och medelhavskost. Men tror ni jag fixxar det..... NEJ! Har inte gått ner något sedan september utan bara jojo bantat hit och dit.

 Va med 3 mån med viktväktarna. men nedå inte det heller och där har jag gjort mina försök ett antal gånger.

Har prövat LCHF men mår illa av allt fett. XTRAVAGANZA har jag också genomgått och gick ner 15 kg men mådde urpyton.

har skaffat en PT som har lagt upp ett träningsprogram som va grymt bra men otroligt jobbigt. Men det ska jag verkligen ge en chans.

Just nu känns det så motigt och jag kanske ska acceptera att jag är en tjock blivande gammal kvinna som har så urdålig karaktär och kommer kosta sjukvården en massa pengar.

Ja i morgon är den måndag så då är det bara att ta nya tag!

Kommentarer

 • 19 maj 2019 16:39

  Har du testat att tillåta dig själv att äta det du vill och bara räkna kalorier? Ja, det är rätt likt viktväktarnas points, men det är ändå inte samma sak, du slipper deras värderingar på vad som är "bra" och "dålig" mat. Du har full kontroll helt enkelt.

 • 19 maj 2019 17:32

  Håller med LadyFat, det gäller att hitta mat man gillar och håller sig mätt på. Äta mindre kalorier än vad man behöver. Så ” enkelt ” är det - men ändå så svårt ibland!

 • 19 maj 2019 23:47

  Håller med ovanstående att det bästa är nog att fortsätta att äta sån mat du tycker om och vill äta men hålla dig inom de antal kalorier om dagen som är rimligt för att ändå få en viktminskning. Mitt tips är att lägga till grönsaker och frukt och utesluta så mycket socker som möjligt. Vanliga promenader är ett annat tips. Jag brukade "samla" 10-minuters promenader förut för jag läste någonstans att all motion som är minst 10 minuter är bra. Så jag började med 10 minuter. Sen tog jag 10 minuter till. Den metoden kan man ju använda även på annan träning. Man kan ha olika delmål för sig själv för att motivera sig. Att uppmuntra sig själv för varje steg, tex ge sig själv en guldstjärna. Pepp, pepp! 

  Senast uppdaterad 19 maj 2019 23:50

Logga in för att skriva en kommentar.