icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
2 juni 2018 09:25
3

5 dagar?

Jaha. Då hae 5 dagar gått på mitt nya liv?

Jag har gått upp i vikt?
Något måste vara fel. Har ätit enligt plan, faktiskt haft kalorier kvar.

Tyvärr har mortionen inte genomförts som jag planerade. Vilket inte är bra!
Men jag börjar misstänka om LCHF är rätt för mig? 
Tittade på Medelhavsdiet sidan. Det tror jag är mer för mig.

Kan man byta?

Det positiva är attt min psoriasis är bättre om det är maten eller vädret, vet jag inte? 

Jag vill tro att det är maten....

Hur hittar ni motivation till att göra allt rätt? Jag dippar just nu. Det är slutet på terminen och som lärare går man på reserven av energi och eleverna också. Längtar till sommarlovet och hoppas hitta tillbaka till mitt gamla jag igen!

Ny vecka nya utmaningar!

 

 

Gillar

Kommentarer

 • 2 jun 2018 09:58

  Trevligt med en lärarkollega! Jag är i samma situation som du, trötta elever, varma klassrum och trött fröken.

  Jag hittar min motivation här på MD. Just nu finns ingen ork att motionera, energikontot är tömt när jag släpar mig hem från jobbet, och kroppen vill bara äta kolhydrater, de onyttigaste och kaloritätaste som finns. Men på något sätt så bromsar jag mig, kollar på mina "före-bilder" .. skräckbilder verkligen. Och går in hit istället och läser bloggar. Dricker vatten med 1 tsk äppelcidervinäger i, till det passar inget sött wink

  Om jag sitter i fåtöljen men datorn i knät och vattenglaset nära så är det för besvärligt att gå och rota i kylskåpet dessutom fastnar jag i bloggar, får tips om andra sidor och länkar mig vidare, sen tillbaka igen, nya tankar... o.s.v. Och POFF så blev det läggdags. TV slopar jag, då vill jag bara äta.

  Genom att läsa bloggar blir jag inspirerad och motiverad, får tips och tankar på hur jag kan göra, och skriver jag själv får jag stöttning från andra.

  Så mitt tips är att hänga här på MD när suget sätter in.

  Massor peppkramar till dig heart

 • 2 jun 2018 10:06

  Hej där kollega!

  Tack för snabbt svar!
  Jag trodde jag var unik med att inte vara ute och gå varje dag 30 min eller köra pass på gym i ur och skur. Skönt att läsa att det finns fler.

  Tack för tipset om bloggar jag är inte ny på MD. Mer av en periodare, eftersom jag inte lyckats att fullfölja någon diet till 100%. Men att botanisera runt bland bloggarna är intressant. Det ska jag göra mer.

  Sittande i soffan är min melodi. Men jag blir fast med serier på datorn som tyvärr slukar min uppmärksamhet. Men jag brukar tänka att det är en period just nu, det är bara viktigt att den inte blir lång.

  Äter du efter någon diet?

  Jag skickar många peppkramar tillbaka! heart

 • 2 jun 2018 16:44

  Jag kör LCHF med kalorikoll. För att få igång mig på det här "Projektet" som jag kallar det, så körde jag en Kickstart LCHF med träningstips. Den var jättebra och jag kände att jag fick mycket stöttning från Johan med mail varje dag och lätt att få kontakt med om jag undrade något. I de där mailen stod att det var bra att blogga... jag tänkte att tja OK jag kan ju testa men inte min grej riktigt... Men oj vad jag bedrog mig, det är verkligen jättebra, om man vill ha råd, stöd och kommentarer.

  Jag har heller aldrig lyckats följa någon diet 100% "to the bitter end" för jag har ramlat tillbaka i gamla dåliga vanor innan jag nått dit. Här är det lite kul (och väääldigt informativt) att de som nått sitt mål ändå hänger kvar, bloggar, kommenterar o.s.v och det hjälper mig att se hur målet egentligen ser ut. Det är ju fortfarande jobb, massor jobb men inte på samma sätt. 

  Jag tränade 4 dagar i veckan i början, promenad eller cykling och styrketräning, lite Yoga. Men sen hände en grej när jag var ute och gick. Jag har tidigare varit sjukskriven eftersom jag mött den berömda väggen. Därför får man ju ta det lite lugnt. Men nu var jag ute och "stavade" och plötsligt tog all energi slut. En sträcka som borde tagit mig 10-15 minuter att gå, hemåt. Tog mig nu 30 minuter och jag trodde att jag skulle dö. Korkad som jag var hade jag kommit hem från jobbet och var helt totalt slut, ville bara slänga mig i soffan. Men, jag hade ju inte uppnått mina steg än så jag tog stavarna och knallade iväg och så PANG. Ingen energi och jag trodde ärligt talat inte jag skulle ta mig hem. Funderade på ambulans faktiskt.

  Så nu tränar jag bara när jag orkar och med detta jobbet på vårterminen (släpper en klass nu också) så är det inte mycket ork som finns. MEN, jag går ner i vikt ändå om jag håller mig inom min kalorigräns och tar bort så många kolhydrater jag kan.

  Grejen är ju inte att bara gå ner i vikt, det är ju att må bra också.

  Ha det gött tills vi hörs igen heart

Logga in för att skriva en kommentar.