icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
12 juni 2018 18:57
5

12 dagar!?

Det måste vara något fel på min våg. Den har liksom hakat upp sig på ett 3 siffrigt tal och vägrar att röra sig nedåt........


Det går inget bra med LCHF! Jag är inte så där lagom mätt som det står att man ska bli. Äter mina kalorier och har även kvar att kunna äta. nu har jag gått över till matdagbokens och medelhavs diet men det verkar inte passa mig heller.....

Hur ska man hitta rätt i djungeln av hjälp man kan få här. Jag är jättenöjd med Matdagbokens upplägg, men vad passar mig. Som min läkare sa ska jag äta inflamationshämmande mat och det låter ju perfekt. Men jag går inte ner i vikt.

Nu har jag äntligen köpt mig en cykel och det va jättekul att äntligen få cykla. Tänk vilka färger det är nu. Vilka dofter som kommer emot en när man cyklar. Jag lyssnar på en ljudbok samtidigt som jag cyklar, vilket är avkopplande. Men nu när vi är inne på sista skolveckan har jag varit så där dödstrött som vi lärare är i maj-juni och nov-dec. Men jag har bestämt att inte stressa upp jig utan orkar jag när jag kommer hem så tar jag mig en cykel tur.

Men vad jag behöver hjälp mig och kloka råd är med MATEN!

Snart börjar även mitt sommarlov och tänk om jag kommer tillbaka till höstterminen med en mycket lättare kropp?????

Gillar

Kommentarer

 • 12 jun 2018 19:06

  Personligen mår jag jättebra på LCHF och står mig länge mellan måltiderna oftast.

  Men allt passar inte alla. *ler*

  Att det inte hänt nåt på 12 dagar verkar skumt... I synnerhet i början brukar det ju swisha till oavsett diet... Hoppas det lossnar!

  Kul med cykeln! yes

 • 12 jun 2018 19:41
  Tita

  Du är ju på G!!!! Du har ju köpt en cykel och tycker att det är roligt!!👍

  Bestäm dig för en diet och följ den det går att modifiera innehållet i recepten så att det passar dig. Håll bara koll på kalorierna om du ändrar, oberoende av vilken diet du följer. Trots LCHF så är det bra att ha en kcal gräns. Det är lätt att gå upp i vikt om du inte sätter en övre gräns. 

  Hoppas att du hittar nåt som passar dig!!

 • 13 jun 2018 07:46
  aregnisw

  Prova dig fram ibland måste man testa vad man mår bäst av utan diettvång. 

 • 13 jun 2018 07:57
  gittan52

  Visst är MD bra!

  Eftersom du har valt att vara anonym kan jag inte se hur länge du varit medlem mm, men det tar tid att hitta den kost som fungerar bäst för en själv.

  Du kan förmodligen få lika många olika råd som du får svar.

  Jag har ätit LCHF, varierat med LC under flera år och funderar lite på hur din fördelning av fett, protein och kolhydrater sett ut, vad du har för kaloribehov, din ålder etc.
  Det är ju mycket som spelar in.

  Vad är det som gör att du inte tycker att Medelhavskosten fungerar för dig?

 • 7 sep 2018 00:04

  Jag mår mycket bättre med lchf men har inte gått ner något på vågen sedan jag började den 13/6, däremot har jag indre mage och har mycket mer energi. Är 51 så det är antagligen det som spelar in :( Tålamod är ordet för dagen :D

Logga in för att skriva en kommentar.