icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Smakas blogg

Kalorisnål 120 kg 212
Efter kanske 5 eller 6 halvhjärtade försök att gå ner i vikt har jag insett den rusat iväg istället. Fick en chock när jag var på VV 2018 då vågen visade 117 kg, men inte ens det satte fart på mig. Inte ens det kunde få mig att ta itu med det.
Men nu är det dags!
19 november 2020 12:19
3

Fart under fötterna igen...

Klarade även av 3 långa arbetsdagar på raken, då det dessutom bjöds på kaffebröd. Det har varit ett av mina stora problem, att orka/hinna ta med bra mat, men även mellanmål. Speciellt på jobbet dippar jag på eftermiddagen, och då har vi dels en allmän godisskål och ofta kakor/kaffebröd stående. Men jag hade tagit med kvarg. Inte på min egentliga meny, men några munnar kvarg fungerar för mig att orka resten av dagen. Läggs ju in såklart. 

Är på dag 12 på 800 kcal/dag (som blivit mer 1100 kcal/dag pga mellanmål på em men med daglig promenad) och det märks. Magen är inte så stor faktiskt, det är även lite mer energi i tanten. Fyller 40 nästa månad så ingen tant kanske, men tro mig, jag kände mig som en, så nu är kanske energin mer åldersriktig. 

Så för att fira ska jag unna mig en ny hylla till väggen som jag kikat på... nu när man då inte kan unna sig något gott. 

Ha det gott och använd reflexer! 

Gillar

Kommentarer

 • 19 nov 2020 12:26

  Jag känner behov av att avstå från allt kaffebröd på jobbet, om jag ska planera in något extra gott får det bli hemma och inte oplanerat pga att det råkar stå något framme på jobbet. Just nu gräddas det våfflor här på jobbet, men som tur är har jag redan ätit min sallad och är väldigt mätt.

  Vad bra att du tar tag i din vikt när du närmar dig 40. Själv har jag varit kraftigt överviktig i princip hela mitt vuxna liv, men nådde normalvikt några år efter 40.

   

   

 • 19 nov 2020 13:17
  paloma

  Mellanmål äter jag inga, men jag jobbar inte så ingen kan fresta mig😉

  Jag nådde min målvikt när jag var strax över 50 år, jag önskar bara att jag hade kommit på metoden tidigare. Jag som bantat hela mitt liv gick ner i vikt nör jag började äta riktig mat och inte gå på lightversionen.

  Bättre att belöna sig med saker än mat🙂

 • 19 nov 2020 16:02

  Medlem16, Jag har också varit överviktig i större delen av mitt vuxna liv, men med stabil vikt. Fick min son för 10 år sedan och kämpade mig ner till i alla fall samma vikt som innan graviditeten när han var runt ett år. Men sen efter det tog det fart uppåt, livet förändrades och det fanns inte högt på prioriterigslistan. 

  Och som i båda nämner så var det runt 40-50 ni hittade er vikt, Kanske är då man har tiden. Men bra kämpat båda två! 

Logga in för att skriva en kommentar.