icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Silies blogg

144,5 kg 134,5 kg 258
13 juli 2020 10:37
3

Hmm.... var ska man börja...?

...när man ska skriva en blogg, altså. kostprogrammmet är jag igång med, men det har att skriva om det, det är svårare. Jag har lipödem stadie 3, typ 3 och 4, en sjukdom i lymfsystemet och fettvävnaden som inte går att banta bort, och ofta feldiagnostiseras som fetma. I april började jag läsa om medelhavskost som ska vara bra för detta. 30 april bestämde jag mig, anmälde mig till Matdagboken och började med Kickstart medelhavskost med början 4 maj. Då vägde jag på tok för mycket för min lilla höjd, det allra mesta i form av lipödemfett på vader, runt knän samt lår och stuss och på armarna. Men jag kan möjligtvis bli av med smärtor i kroppen samt de överflödiga kilona som inte är Lipödem men som også finns där... Sakta men säkert vill jag göra som det rekommenderas för lipödem, sakta ner 10 kg i taget, för att sen stabilisera det på den nya nivån innan evt nya tag tas. Idag visade vågen att jag har 3,1 kg kvar av de 10 första. Kan det gå...? och kan jag sen hålla mig där...? Med hjälp av matdagboken tror jag det, även om jag inte följer veckomenyerna strickt längre, så har programmet hjälpt mig att vänja mig vid denna typen av kost, storlek på portioner, och jag har blivit av med sötsuget. Fortsättning följer...

Gillar

Kommentarer

 • 13 jul 2020 10:50
  gittan52

  Vad besvärligt för dig med den typen av fett, men bra att du ändå tänker att det är en stor vinst att äta nyttigt och hälsosamt.

  ”Sakta men säkert” är även min metod. yes

  Jag ser fram emot fortsättningen smiley

 • 13 jul 2020 13:32
  Tita

  Lycka till med fortsättningen!!👍

 • 13 jul 2020 16:56
  lenhal

  Bra jobbat, se det som en livsförändring att äta sunt utan att enbart fokusera på kilona.

  lycka till med fortsättningen 🌻

Logga in för att skriva en kommentar.