icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Har alldeles för fort gått upp i vikt.. Nu har det gått så långt att jag känner mig obekväm i allt jag tar på mig. Kan inte ha några utav mina gamla kläder, och som mamma ledig finns inte pengarna till en ny garderob.. med hösten på väg så blir det antingen att gå naken eller att gå ner i vikt som gäller... jag valde det sista.. det första är ingen vacker syn.. =)
28 augusti 2010 23:09

Lördag och en pissig våg!

Har varit och handlat batterier till min "nya" våg (haft den i tre år men inte orkat sätta i batterier), och fick ett bakslag.. givetvis ska den visa en helt annan siffra än vågen jag använde i början... summan av kardemumman blev att jag väger mer än vad jag trodde... efter att ha svurit en stund och muttrat för mig själv, insåg jag att det inte var mycket annat att göra än att acceptera faktum..

Det är lite jobbigt just nu då jag vill att det ska vara några månader framåt så att jag kan se resultat...
Sedan är det även mitt egna hopplock av metoder så jag skulle vilja se om den fungerar eller inte. Jag försöker äta mindre kolhydrater men då man använder sig av matdagboken inser man att det mesta innehåller dessa förbenade kolhydrater!!
Jag försöker även att äta alla mål man ska men det är svårt att få regelbundna tider med en sju månaders bebis som ska vara överallt hela tiden just nu...

Jag har däremot helt slutat med godis, dricka, kakor, bullar, vitt bröd och alla andra sorters sötsaker! Enda gången jag har suget är på kvällen då jag skulle äta upp handen om den var gjord av choklad, men även det suget minskar för var dag som går. Äter mörk choklad ibland för att få bukt på sötsuget men det känns inte så illa...

Vet inte om man kanske skulle ta och göra måltiderna mindre feta, för just nu så har jag matlagningsgrädde eller creme fraiche i en hel del av de... i alla fall idag. Åt en gudomlig kyckling med sås gjord av både matlagningsgrädde och creme fraiche.. åt till och med av riset (fullkorn) så idag har det blivit en hel del kolhydrater...

Jag tar gärna emot tips om hur jag skulle kunna motionera på dagarna... Tog en snabb promenad på mjukt och grusigt underlag idag med barnvagnen och hundarna.. var alldeles varm och andfådd när jag var färdig... mätte upp sträckan till 2.8 km, och när jag sedan förde in det här så hade jag förbränt mer under städningen än under promenaden... hur går det till? är det jag som fyller i fel?.. visst det är väl inte en enorm promenad men ändå... =)

Nej nu är det dags för sängen och nya tag imorgon... då ska det bli en timmes promenad och inte 35 minuter.. för att skylla ifrån sig så har vi gäster så det är svårt att hitta tiden.. =) Godnatt!

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.