icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Har alldeles för fort gått upp i vikt.. Nu har det gått så långt att jag känner mig obekväm i allt jag tar på mig. Kan inte ha några utav mina gamla kläder, och som mamma ledig finns inte pengarna till en ny garderob.. med hösten på väg så blir det antingen att gå naken eller att gå ner i vikt som gäller... jag valde det sista.. det första är ingen vacker syn.. =)
1 november 2012 07:57
3

Första gången som jag fuskat + en massa annat

Igår och i förr går var första gången som jag fuskat med kolhydraterna. Gjorde en chokladmousse iförrgår med grädde och mörk choklad. Åt lite i förrgår och åt lite igår. Till följd av det fick jag ont i magen och översteg med kolhydrater. Men men... Måste tänka förnuftigt och då är inte mörk choklad och grädde hela världen =) Fastän det är dåligt ur lchf synpunkt så börjar jag faktiskt nå min vikt nu, och då ska jag hitta en livstil i allt det här. Det som är synd att viktnedgången precis hade lossnat. Stod på 69.8 imorse på ena vågen och 70.3 på wii brädan (som jag kör efter). Men har en känsla av att jag lär gå upp inom någon dag igen just för moussen. Men den var god =), och jag kan inte säga att jag har vidare dåligt samvete. Däremot så känner jag nu när jag nästan är i mål att jag skulle kunna gå ner lite till, så att jag med marginal ligger på normal bmi. Det är det här som är risken då man går ner i vikt. Det är så lätt att hamna i fällan att bara vilja gå ner och ner och ner... Vill stanna där det fortfarande är hälsosamt utan att hamna i ngt ohälsosamt. Svår balansgång. Än så länge har det varit ganska lätt. Man äter sig faktiskt smal. Men nu är det dags att hitta den där balansen med vardagsmotion, bra mat och njutning av tillvaron. Just det ja, har ju glömt att skryta om detta. Mitt stuss mått är äntligen under 100 =) Låg på 99 för någon dag sedan =) Känns bra. Nu har jag en köksmaskin. Och har lite ångest i glädjen. Det blev en betydligt dyrare än vad jag hade tänkt... 3890 kr hamnade den på. En kenwood major med köttkvarn och mixer. Den är väldigt fin =) men har inte hunnit testat den än då vi köpte den igår. Men som sagt lite ångest över priset. Om sanningen ska fram så har jag inte handlat ngt till mig själv på år och dar och då gubben kunde köpa en båt för typ 90 tusen i sommar (eller banken åt honom) så borde jag nog inte ha dåligt samvete över 4000. Men jag har det ändå.. =) Räkningar och allt är fixat och klart och vi har en kanonmånad i jämförelse med tidigare månader då det bara gått runt. Vi bytte bank och vips så fick vi 3-4000 mer i månaden då lånen las om. Plus att vi båda jobbar nu efter ett år av mamma/pappa ledighet. Ja där blev det lite penga gnat =) Men som sagt lite ångest, blandat med glädjen över att äntligen ha en maskin som jag kan baka bröd i =) Ha en bra dag alla. Bjuder på en sommarbild =)

Kommentarer

  • 1 nov 2012 08:32
    Tycker att du gjorde helt rätt som köpte den maskinen till dig själv. Det förtjänar du. I slutändan kan det ju dessutom vara ekonomiskt om du börjar baka eget bröd istället för att köpa ;P
  • 1 nov 2012 08:43
    Hm.. varför skulle inte moussen vara ok ur lchf syn? Bara den är utan socker så är det ju klockren lchfdessert!! :) och i lagom mängd såklart.. ;)
  • 1 nov 2012 10:23
    Tack Bollis =) Det är sant det du säger. Blir mer ekonomiskt i längden. Jo visst är den okej Sanna82, men det blir mycket kolhydrater snabbt. Och så gjorde jag den på 70 % inte 85, då hade den varit bättre =)

Logga in för att skriva en kommentar.