icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Har alldeles för fort gått upp i vikt.. Nu har det gått så långt att jag känner mig obekväm i allt jag tar på mig. Kan inte ha några utav mina gamla kläder, och som mamma ledig finns inte pengarna till en ny garderob.. med hösten på väg så blir det antingen att gå naken eller att gå ner i vikt som gäller... jag valde det sista.. det första är ingen vacker syn.. =)
10 februari 2014 10:30
4

Ett år har passerat

Det är ett år sedan jag skrev här sist. Mycket har hänt. Det här med att hitta balansen i maten var svårare än jag trodde. Man inser mycket om sig själv i sådana här lägen. Jag är antingen eller. Jag kan inte bara vara medel. Antingen inge godis eller massor!!! Så nu är jag tillbaka på inget. Vågen närmade sig 78 kg för någon vecka sedan och då fick jag nog. Nu är den nere på 73.5 igen, för jag vet hur man gör för att gå ner i vikt, men inte så bra hur jag ska behålla den (jo jag vet, kcal in och ut). Jag kör en egen variant med färre kolhydrater men inte helt utan. Jag äter frukt, men i lagom mängd. Nu har jag haft en paus på en vecka i träningen då jag inte mått så bra, men annars försöker jag göra tre pass i veckan i hemmet. Nu då det varit en vilovecka så har även vikten stått på vila =) Nä nu är det bara att fortsätta köra =) Jag vill ner till 68 kg igen så vi får se hur lång tid det tar =) Det tråkiga med viktnedgången är sladdret. Fastän jag gått upp 13 kg under året som gått så har det inte märkts, för kroppen har fyllts upp igen istället för att sladdra. Och såklart så är nu sladdret tillbaka igen då vikten börjar gå neråt. Jag har därför bara fokuserat min träning på att stärka kroppen inifrån och ut, med resultatet (förmodligen) att den kommer att tightas upp. Egentligen är inte vikten viktig, utan det viktigaste är att få en stark och välmående kropp. Muskler och platt mage =) Inte så svårt va?? ;)

Kommentarer

 • 10 feb 2014 14:00
  Jag håller helt med dig, att hålla vikten är mycket svårare än att gå ner. För att gå ner behöver man bara tänka "låt bli att stoppa de där i munnen", medan man måste ta lite lagom när man ska hålla vikten. Det är svårt. Jag är också en "allt eller inget" människa, men "inget" fungerar inte så bra när man väl är nere på sin vikt. Jag lyckades hålla mig stabil i ett par år senast innan det bar iväg. 15 kg upp.... Men nu är jag på väg tillbaka, får se hur det går denna gång, att först komma i mål, och sedan hålla sig kvar där. Lycka till!
 • 10 feb 2014 14:05
  =) Vi är ungefär i samma sits alltså =) Lycka till du med :D
 • 10 feb 2014 14:20
  lenaek
  Lycka till!!!!
 • 11 feb 2014 18:29
  Tack lenaek =) Detsamma

Logga in för att skriva en kommentar.