icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Sötbitens blogg

100,7 kg 75 kg 2684
30 december 2019 09:59
3

Tjuvstart

I fredags ställde jag mig på vågen och blev nöjd över resultatet. 100,7 kilo. Nej, jag var inte nöjd över att jag har gått ner till det, jag har gått upp till det. Jag blev nöjd över att nu fick jag äntligen en spark i baken! Dags att ta itu med övervikten. Önskan har funnits där länge och försöken är oräkneliga. För fem år sedan var jag väldigt nära att lyckas tack vare rätt kost. Sedan dess har jag gjort många olika halvhjärtade försök därför är det nu dags för ett helhjärtat försök. 

Istället för att invänta 2020 och fortsätta mitt frossande under tiden, bestämde jag mig för att tjuvstarta. Sagt och gjort. Resultatet lät inte vänta på sig. Direkt svarade kroppen. Efter tre dagar har kroppen blivit mjukare, jag vaknar utan värk i bröstryggen, sömnen har förbättrats och viktnedgången har startat.

Jag har verkligen experimenterat med både kost och motion. Vid det här laget vet jag vad som fungerar för min kropp och mitt psyke. Just jag mår väldigt bra av att dra ner rejält på kolhydraterna. Lågintensiv motion är min melodi. Långa hundpromenader är mumma. Cykla till jobbet 8,5 kilometer är en riktigt bra start på dagen. För fyra år sedan investerade jag i en elcykel (innan hysterin kring dessa drog igång) ni får tycka vad ni vill om dessa cyklar för mig har det varit en välsignelse. Tack vare den  kan min bil står kvar hemma när jag cyklar till jobbet. 

Ja, med andra ord, jag har verktygen. Nu gäller det att använda dem på rätt sätt och få rätsida på kost och motion igen. I julklapp fick jag dessutom en oerhört bra pannlampa på 1000 lumens. Den laddas i väggen och har ett fantastiskt ljus när jag är ute i mörkret med hunden. Alltså kan jag inte heller längre skylla på mörkret. 

Gillar

Kommentarer

 • 30 dec 2019 10:07
  gittan52

  Att prova sig fram till vad vi själva mår bra av är nog bästa modellen yes

 • 30 dec 2019 12:38
  paloma

  Lycka till med din nystart, och ett gott nytt år👍🎆

 • 30 dec 2019 19:33

  Jag har också varit på ” fel” sida av 100-strecket. Så mycket skönare att hålla sig en bit därifrån. Lycka till!

Logga in för att skriva en kommentar.