icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Sötbitens blogg

100,7 kg 75 kg 3537
25 juni 2018 09:18
2

Olika syn på pant

Det råkade bli en spontanfest hemma hos oss på midsommarafton. Dagen efter kom en väninna, tillika en av festdeltagarna förbi för att hämta upp lite saker som hade lämnats hemma hos oss. Hon fick se panten som hade skapats och berättade stolt att hon äntligen har fått ungdomarna att inte slänga panten utan att lämna in den till återvinningen på affären. Jag tyckte att det hela lät mycket bra och började prata om naturresurser och att vi måste vara rädda om moder jord. Hon stirrade förfärat på mig och menade att de hade slängt massor av pengar. Då berättade jag att vi brukar skänka panten till välgörande ändamål. Hon tittade underligt på mig men sa att det var bra gjort av oss. Tänk vad olika man kan se på en så enkel sak som pant! Jag ser till miljön och resurser. Hon ser pengarna. 

Gillar

Kommentarer

  • 25 jun 2018 12:04

    Jag tänker att det där kan vara en tolkningsfråga, beroende på till exempel ålder och ekonomi. Själv betraktar jag mig som miljövarsam i allra högsta grad, men ibland är det ändå ekonomin som ligger överst i medvetandet. Det här med att kasta mat till exempel. Det är ju ett enormt resursslöseri, den glömda påsen med ruttna morötter i kylskåpet har odlats, skördats, förpackats, transporterats och hanterats i affären helt i onödan. Men när jag slänger den är jag ändå mest frustrerad över den onödiga utgiften, att jag förlorat pengar. Din väninna kanske hade pengarna överst i huvudet just då, eftersom hon var stolt över framgången med sina ungdomar. Hon kanske hade väntat sig lite credit för det.😉

  • 26 jun 2018 09:26

    seglar67 visst finns det alltid olika sätt att se på saker och ting. Väninnan fick beröm av mig för att hon lärt ungdomarna att panta. Vi har ett oerhört bra och väl utbyggt pantsystem synd att inte använda det. Sedan om det är pengar eller miljö som driver oss till att panta, det är individuellt. 

Logga in för att skriva en kommentar.