icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Sötbitens blogg

100,7 kg 75 kg 2676
1 juni 2018 07:19
2

Han dog

Han dog. Min svåger dog. I tisdags. 55 år gammal. Jag har fortfarande inte riktigt förstått det. Fast på samma gång var det inte konstigt. Han levde ett väldigt stillasittande liv, ibland var han ute och promenerade, eller, ja, strosade är närmare sanningen. Han åt fel, han var fet. Ändå, 55 år. Fem år äldre än jag. Hans död ska inte ha varit i onödan, jag ska lära mig av den och en gång för alla ta itu med min övervikt.

Jag är också fet fast inte stillasittande som han var. För en månad sedan tog jag itu med min övervikt, igen. Det har varit så väldigt många gånger i väldigt många år. Härom veckan hade jag tagit fem kilo. Undra hur många gånger jag har gått ner fem kilo i mitt liv? Lade jag ihop alla dessa första fem kilon skulle jag ha gått ner ofantliga mängder och inte väga någonting längre. Den är gången känns det annorlunda. Jag är mer målinriktad än tidigare gånger. Svågerns plötsliga hjärtinfarkt skämmer mig in på rätt spår. Hans hjärtinfarkt hjälper mig att välja rätt väg.

I höst ska jag bli farmor för första gången även det är en god anledning till att fullfölja viktnedgången och inte halka snett även denna gång. Jag vill se mitt barnbarn växa upp och orka vara en närvarande farmor som hittar på olika utflykter och upptåg.

Ja, även jag är en återvändare. Jag har tidigare funnits här på matdagboken. Då fick jag inspiration och stöttning från andra medlemmar. Nu hoppas jag på samma sak igen. Jag har jojobantat i stort sett hela mitt vuxna liv. Det är dags att ta tag i det nu och sluta med dumheterna. Nu finns det inga ursäkter längre för att inte ta hand om kroppen och hälsan.

Kommentarer

 • 1 jun 2018 07:56
  gittan52

  Först vill jag säga välkommen hit (igen)!

  Tråkigt med din svåger och att det ibland ska behövas riktigt drastiska händelser för att vi ska försöka leva mer hälsosamt.

  Barnbarn kan verkligen vara en motivationshöjande faktor till att vi ska göra vad vi kan för att orka vara aktiva med dem.

 • 1 jun 2018 09:40

  heart

Logga in för att skriva en kommentar.