icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Sötbitens blogg

100,7 kg 75 kg 2645
17 januari 2020 14:01
5

Får jag ta en skumtomte?

-Får jag ta en skumtomte?

Jag tittade upp från matlagningen och blickade in i dotterns sambos mörkblå ögon. Han hade spanat in den stora lådan med skumtomtar. Redan när jag köpte lådan till jul förstod jag att det inte var ett bra köp. Jo, det var extrapris och på så vis ett bra köp däremot var det inte särskilt klokt. 

-Du får ta hela lådan! utbrast jag glädjestrålande.

Lådan med skumtomtar har stått på en barstol i köket sedan nyåret. Den har stått där och försökt locka mig utan resultat. Någon gång har snålvattnet runnit till när jag har passerat men oftast inte. Locket har jag inte öppnat sedan mellandagarna. Jag har ägnat mycket funderande åt denna låda. Vad ska jag göra av den? Absolut inte äta upp. Dock vet jag av erfarenhet att det är en tidsfråga innan jag trillar dit. Använda för att träna upp min karaktär? Slänga? Nej, det bär mig emot att slänga ätbara saker. Jag ville skänka bort den men visste inte till vem. Nu plötsligt dök denna långa gänglige yngling upp till min räddning! Det blev en riktig win win situation. Härligt! Jag rotade fram några lyxpraliner som jag hade fått i present och han tog tacksamt emot även dem. 

Nu tror jag att jag är befriad från frestelser. Hoppas bara att min man inte kommer hemdragande med dåligheter. Gör han det får jag öva på min karaktär.

Kommentarer

 • 17 jan 2020 14:17

  Bra gjort! Fortsätt så! Lycka till!

 • 17 jan 2020 14:27
  ulla165

  yes

 • 17 jan 2020 16:00
  wilda16

  Det har varit många slängda frestelser i mitt liv. Tänk bara på den halva tårta som blivit över när man haft födelsedagen eller vad det nu kan vara och det hela är över och man står därmed tårtan och känner att den där är inte bra att lägga på höfterna. När den ligger i soporna så känns det faktriskt ganska bra. Skumtomtar är bara socker och en massa kemiska ämnen och är inte bra för någon. Inte ens enl lång person med mager kropp och några fjun på hakan. 

   

  Om jag fick råda så skulle det inte finnas några skumtomtar över huvud taget. Vi är lurade av livsmedelsindustrin att inhandla socker och kemikalier och benmassa från djur som bara förstör vår metabolism. 

   

  Jag har ägnat många timmar åt att studera hälsa och vad vi stoppar i oss och kommit fram till att det är mycket få saker som vi mår bra av när det gäller hel och halvfabrikat. Väldigt mycket innehåller majsstärkelse och palmolja. 

   

  Nu har fru duktig uttalat sig. 

 • 17 jan 2020 18:13
  Bella50

  Heja dig 👏😄

 • 18 jan 2020 11:44

  Toppenbra gjort av dig.. Jag var ute med lite julgodis i garaget i går.. Oöppnade chokladkartonger känns så där att kasta.. Bra att ta med när man går bort i stället för en blomma smiley Nu är de i allafll inte innom räckhåll och jag kommer förhppningsvis på bättre tänkar innan jag tar på mig kläder och går ut till garaget.. MEN jag vet var dom bor wink så det gäller att ha karaktär att motstå dessa när godissuget slår till som värst när man minst anar det..

Logga in för att skriva en kommentar.