icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Rimmads blogg

85 kg 65 kg 166
Jag vill gå ner i vikt minst 20 kg. Helst i femkilos kliv.
Hoppas det här forumet kan få igång mig.
Efter att jag fick mitt tredje barn när jag var 42, så har jag aldrig riktigt kommit tillbaka
och alla andra i familjen är smala och energiska.
Nu börjar jag idag den 20 juli.
21 juli 2021 19:33
3

Kollade igenom kaloriförteckningar på nätet

Det var roligt att komma igång. Kollade igenom vad det fanns för hjälpverktyg på webben och hittade livsmedelsverkets databas. Först blev jag lite skräckslagen när varje ingrediens innehöll så många olika ämnen, men sedan var det bara slå på exakt vad man ville ha in i menyn. 

Märker att man blir lite fixerad vid mat, men genom att räkna kalorier tar man lite kommandot på ett sätt som känns positivt.

Vi får se om det funkar. Hann it med ngn promenad idag och bara två minigympapass, men jag tror att jag höll 800 kcal gränsen. Så här har min matdag varit:

Frukost: 5 stora Jordgubbar, 5 mariekex och en stor kopp svart kaffe.

Lunch: Spenatsoppa med ägghalvor, vatten

Middag: 2 grillade små kycklinglår, 1 dl kokt ris, 3 dl wokgrönsaker, stark currysås och 1/3 hackat äpple, vatten. 

mellanmål: kaffe och vatten

Genom att läsa råd och tips på siten här så kollade jag kcal noga, drog bort skinnet på kycklingen och gjorde currysåsen extra het. 
 

Känner mig duktig och motiverad. Men också lite orolig för vad andra ska tycka om att man fläker ut sig med sina överviktsbekymmer så här på en blogg. 

lite snälla välkomsthälsningar igår kändes fint! 
 

Ha det bra//R

 

 

Gillar

Kommentarer

 • 21 jul 2021 19:51

  Fläk på du bara..

  Vi är alla i samma båt och vi vill alla ha till någon typ av förändring i tillvaron, jag vill minska i vikt som så många andra, en del har nått till målvikt och vill hålla den, en del kanske inte hade jättemånga kilon extra men vill hitta en hälsosammare livsstil.

  Jag hittar inspiration, tröst, motivation, styrka, kostråd mm genom att just följa andra och även blogga och på sås ött få inflikar med tips, inspiration mm

  Kom ihåg att det finns inga rätt eller fel så länge det fungerar till din belåtenhet och snedsteg tar vi alla och det är vad du gör efter som har störst betydelse för framtiden och alla småsteg leder till något större så lycka till och kämpa på laugh

  ps. min viktkurva ser ut som en beg- och dalbana men det är ändå minus i slutänden så det går neråt, någon vecka lite upp men lägger man ihop det blir det ett rejält minus då jag började på allvar vid årsskiftet då jag var lite seg i starten.

 • 22 jul 2021 08:47
  MAS63

  Håller med Bariatri här - det har varit ett stöd att få synliggöra sitt ätbeteende och sin matregim här på MD/bloggen. På så sätt får man goda råd av medlemmar, pepp och också blir ifrågasatt. Jag gilar att bli ifrågasatt eftersom man då tvingas fundera över hur man egentligen tänker, agerar och planerar i förhållande till sin kost. 

  Genom andra medlemmars goda kommentarer har jag kunnat plocka upp "good practice" och omvandla denna till min egna. Det fins också en positivitet och ett bejakande till varje persons eget sätt att göra val i vardagen. Alla sätt är bra sätt.

  Lycka till med bloggandet!

 • 22 jul 2021 19:01

  TAck för bekräftande kommentarer. Jag skall försöka kika alla andras bloggar sen, det har jag inte hunnit med. Lycka till med allt ni också. 

   

Logga in för att skriva en kommentar.