icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Resans blogg

Paleo 80 kg 59 kg 4668
15 kilos övervikt som äntligen ska bort.
7 October 2018 06:53
6

Kraschlandat i havrekakor med fikonmarmelad

På ungefär dag 19 i kickstartprogrammet. När allt sockersug kändes som ett avlägset minne. Ett enda havrekex som jag blev bjuden på och trodde mig kunna klara väckte sockerjäveln som bor i hjärnan och sen var det havrekex hela kvällen. Man mår inte så bra av det, det bubblar och bullrar i magen och blodsockersvängningarna gör mig trött och håglös. Känner igen känslan, såhär var det alltid förr.

En ny dag idag. Det enda havrekexet som blev kvarglömt och resten av fikonmarmeladen är förpassade till soprummet. Inget dolt socker ska få komma in i min lägenhet fortsättningsvis. Jag ska försöka att lugnt återgå till programmet utan självförebråelser, skam eller skuld. Bara lugnt fortsätta. Planera. Handla. Laga maten. Göra matlådor. Hur svårt kan det vara.

 

Gillar

Kommentarer

 • 7 Oct 2018 08:08
  Bella50

  Här har du en till...

  Var så ”sockerbombad” igår...somna i soffan ( så var det alltid förr...) och mådde rent ut sagt ”skit” igår. 

  Låg vaken , uppsvälld och funderade på nästa steg...jag gör som du...går vidare idag...framåt på den utstakade vägen. Enda att göra...

  Pepp från mig 😄✌️

 • 7 Oct 2018 09:09
  paloma

  Ibland undrar man varför man inte lär sig, blandar jag fett, kolhydrater och socker blir jag också uppblåst och mår illa. Men hjärnan vill gärna glömma bort hur man mår när det är något lockande framför en.

  Jag har en regel att aldrig på vardagar äta den blandningen, då minimerar jag dagarna där jag blir sådan. Jag vet att om jag förbjuder något så är det just det jag vill ha, så därför har jag inga förbud. Men jag har inget sockerberoende och då blir det lättare.

  Du får lägga gårdagen bakom dig och se framåt som Bella säger.

  Lycka till🙂

   

 • 7 Oct 2018 11:22

  Pepp tillbaka Bella! Det är en ny dag och för det mesta lyckas vi ju! 

 • 8 Oct 2018 07:29
  Bella50

  Tyvärr tror jag inte att ” nån gång ibland” skulle hindra mig att överäta vid tillfället paloma...

  Jag tappar kontrollen vid minsta smula bröd .

  Kakor & godis är lättare att avstå

 • 8 Oct 2018 08:42

  Ja bröd är gott. Och svårt. Jag tror inte vi är evolutionärt mogna för att äta bröd, det har bara funnits i vår del av världen i 5000 år, bara en sekund i utveckling. Många av de som inte förstörs viktmässigt av vete tål det dåligt på andra sätt men märker det inte förrän de utesluter det ur kosten och plötsligt får en mage som är lugn.

 • 8 Oct 2018 08:45
  gittan52

  Bra att du inte förebrår dig själv. Ibland faller vi av hästen och vi lär oss förhoppningsvis något på det som gör att vi sitter säkrare i sadeln framöver yes

Logga in för att skriva en kommentar.