icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

Raylas blogg

80.8 kg 76 kg 121
7 juli 2024 21:36
5

Dags att räkna lite kalorier - det var inte igår!

Jag har en ny användare här men jag ska erkänna direkt att jag har varit med förr! Då under användarnamnet LadyFat. Jag var tvungen att söka nu och ser att bloggen finns kvar, det är fem år sedan jag var aktiv sist. Profilen är dock inte kvar, gissar att jag tog bort den. Känner inte att det gör så mkt, jag var ändå klar med det namnet.

Varför slutade jag med matdagboken sist?

Well. Den korta varianten på en lång historia är att jag började gå upp i vikt av en medicin jag började äta för ca 15 år sedan. På denna neuroleptika var det helt omöjligt att hålla vikten så jag gick upp igen, och ju mer jag ansträngde mig för att gå ner i vikt, desto mer gick jag upp. Inte för att det inte funkar att räkna kalorier, såklart, utan för att jag hamnade i ett kasst mindset som hela tiden kastades mellan allt och inget (mest allt) och det slutade med att jag åt för mycket.

Jag insåg att jag behövde jobba på att inte räkna, inte tänka på vikt utan bara leva och jobba på det här med acceptans, så det gjorde jag. Jag kunde också börja trappa ut medicinen, och när jag hade ett mer avslappnat förhållningssätt till mat så gjorde det att jag faktiskt började gå ner i vikt av mig själv, utan att räkna något. Dock efter en period av att först ha gått upp några kilo - tror att vågen stannade på 104 som mest till mina 170 cm, och jag gick ner till ungefär 77 utan någon räkning, en långsam process på ca 4 år.

Varför är jag då tillbaks igen?

Någonting jag gjorde under 2023 var att sluta röka, en sak jag har kämpat med i många år, och nu känner jag äntligen att jag har lagt den ovanan bakom mig. 7 månader som rökfri nu, wopwop! Dock så avstannade viktnedgången i och med detta, för att sedan börja krypa uppåt igen och jag tror att jag idag har rätt mindset för att kunna räkna kalorier utan att hamna i samma fällor som sist. Det är totalförbud mot saker som "idag räknar jag inte och äter vad jag vill men imorgon ska jag vara duktig/nyttig" - icke. Jag ska helt enkelt räkna lite på vad jag äter och det är ingen stress med den saken.

Vad har hänt annars sen sist?

Både väldigt mycket och väldigt lite. Har bytt jobb men är fortfarnade i samma bransch, jobbar som IT-konsult. Dejtade en del under 2022 och 2023, träffade en snubbe som jag trodde att jag skulle spendera resten av livet med men det tog slut och jag var helt förstörd, men repade mig igen oväntat fort. Har stärkt relationer med vänner och familj, framförallt brorsan, och fokuserar mycket på meditation, träning och skrivande.

På det stora hela är livet ganska bra, och det tror jag är en bra grund för att stoppa den här viktuppgången som har smugit sig på de senaste månaderna.

Har kikat lite bland bloggarna här och ser några bekanta namn, så roligt att ni håller ställningarna. HEJ!

Gillar

Kommentarer

 • 7 juli 2024 21:48
  Elka

  Välkommen tillbaka!....och lycka till med din viktnedgång här! 💪😊

  Jag är också en återvändare som vill kämpa bort mina kilon som smugit sig tillbaka över tid.

 • 7 juli 2024 22:00
  LinusPL

  Stort lycka till!

 • 8 juli 2024 05:22
  MagganD

  Välkommen tillbaka! 

  Jag har varit aktiv till och från, men sedan min nystart i oktober 2023 tror jag att jag loggat in dagligen. MD är aktivt och det är jättekul att kunna ge och få så mycket pepp, motivation och inspiration! Den här sajten är TOPPEN! ❤️

 • 8 juli 2024 07:13
  Lovis

  Hej och välkommen tillbaka, jag är fortfarande kvar här, blir nog livstid för min del wink

 • 8 juli 2024 08:44
  BirtheX

  Jag sitter också här på livstid Lovis.  wink

  Välkommen tillbaka Rayla. Ett mycket bättre nickname än ditt tidgare om du frågar mig. Jag var frånvarande här under o efter pandemin men är nu tillbaka efter årsskiftet. Tror verkligen på att du har stora möjligheter tlll jobbet med vikten nu när du ordnat det bra för dig i det mentala och med relationerna. Kropp och knopp hör ihop.  sammanlänkade

Logga in för att skriva en kommentar.