icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

RaskPs blogg

148 kg 68 kg 18849
5 juli 2019 08:26

Vi går in på vecka 3!

Jösses så bra det blir. Vecka 2 innebar en nedgång på ett kilo trots att jag hade en grillkväll med en hel del bubbel förra fredagen. Alkohol är ju inte det bästa att hänge sig åt under en kickstart men jag hade bestämt mig för att njuta med goda vänner den här kvällen. Så ett kilo, alltså. Mina mål kanske är för höga men jag tänker mig att jag i fortsättningen ska gå ner ungefär så varje vecka. Jag tror att det är rimligt?

Skön vecka för övrigt - jag är superledig och kan fokusera på att få matvanor att sätta sig. Jag trodde att jag skulle ha problem med att få i mig så mycket fett men recepten är smarta och det känns inte "flottigt" vecka 2 heller. Jag köper mina matvaror via mat.se och det är riktigt kul att göra beställningarna strikt utifrån matlistan varje vecka. 

Jag använder en digital fokusdagbok som går ut på att fokusera på en vana eller inställning man vill lära känna och kanske förändra. Fokus sträcker sig över 100 dagar, vilket är tillräckligt med tid för att faktiskt genomföra en önskvärd förändring. För min del är fokus de här 100 dagarna GLÄDJE. För mig är det ett sätt att få syn på vad det är jag gör för eller emot mig själv. Att inte gilla sig själv som människa så där särdeles mycket är förödande för hur jag "täpper till hålen" och hittar flyktvägar i min självkänsla. Mat och vikt är så starkt kopplat till detta. Det mesta vet jag redan. Men det är så bra att samla sina tankar och insikter varje kväll och göra en sammanfattning varje vecka.  En kolumn ställer frågan vad jag är förtjust över just idag. Och en annan ber mig plita ner mina förväntningar inför morgondagen. Det jag märkt är att om jag inte kan känna förtjusning innevarande dag och förväntningar inför nästa så får jag ju se till att jag gör något varje dag som gör mig glad och pepp på riktigt. 

Nu ska jag åka till Blomsterlandet och köpa något fint till min balkong. Det är jag förtjust över. Jag ser fram emot att vakna i morgon och titta på det medan jag dricker mitt bullet proof coffee på balkongen. 

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.