icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

RaskPs blogg

148 kg 68 kg 18802
1 september 2019 16:44
1

Växer kålen i Bryssel?

Hej dagboken! Det var ett tag sedan jag skrev nu. Har också varit lite sporadisk med att logga maten, även om jag hållit mig till kostplanen, så jag skyller på att det varit mycket att göra att komma tillbaka till jobbliv efter nio lediga veckor. Jag är bra på att vara ledig, haha. Men rätt bra på att jobba också, men om någon erbjöd mig att behålla lönen men lämna mitt jobb till någon annan så gladeligen och på minuten skulle jag göra det. Och ändå gillar jag mitt jobb. Men jag gillar ingenting i världen så mycket som min egen tid och vad jag kan göra med den. 

I ugnen puttrar något som luktar himmelskt gott: kasslergratäng med brysselkål i krämig senapssås. På ovansidan ost som får smälta ner över gratängen. Ska jag säga något om ketogen kost efter två plus månader så är det att jag blivit bortskämd med god, enkel mat. Mat som inte kräver nästan någon lagning alls. Och så galet goda recept här inne. Min kropp tackar mig för att jag slutat stoppa skit i form av socker, gluten och knäppa kolhydrater i den. Jag har slutat med Omeprazol som jag ätit dagligen i över fyra år. Och jag har blivit modigare. Bitit huvet av skammen, liksom. 

Jag har gått med i vad som kallas en "livsstilsklubb".  Det betyder helt enkelt att jag i väldigt tjusig och lyxig miljö kan träna och softa i loungen eller mysa loss i spa och relax. Så himla fint är det. Det doftar gott så fort man kommer in i receptionen och alla är oerhört vänliga och hjälpsamma. Allt är liksom .... som en kombination av champagnebar och spa. Det känns som om jag bjussar mig själv på något fint. Något jag kanske inte tycker att jag är värd men som jag ger mig själv ändå. För att jag kan. Jag rycktes med i känslan och skrev på ett årslångt medlemsskap. Som tur är för mig så har jag sällan träffat så kunniga och proffsiga pass-ledare heller förutom att miljön är i särklass. 

Jag har testat loss på spa, relax, ång- och torrbastu, kalla och varma bad, bubbelpool, gungstol, varm ingefärsdricka utslagen på en vit loungesäng med palmer omkring i badrock och tofflor. Ja, ni fattar. Bubbelpool, gratis te och kaffe, mysig bar och allsköns vardagsskönt. Shampoo, balsam, duschcreme, bodylotion, deodorant av lyxkvalitet efter duschen. Jag är inte van att ha det så här. 

Jag har hittat hot yin-yoga som passar utmärkt om man som jag är helt otymplig och har noll kondis men behöver komma i form så sakteliga. Svetten lackar i värmen. Gött på något vis. Ett steg svårare är hot hathayoga som jag också testat. Så småningom finns många fler grupp-pass för styrka och kondition men för närvarande känns det här kanoners för mig. I kombination med stretch- och andningspass blir det perfa. Jag lallar på med vad jag kan, ledarna lär mig hur jag ska komma förbi svåra övningar och hitta alternativ. De hjälper mig hitta hem i min förvirrade kropp som jag har så oerhört dålig kontakt med. De visar hur jag jordar mig. De försöker. Jag är usel på att leva i min kropp. Slut med det nu. Nu du, kroppen, nu ska vi bli vänner och ha kul ihop, oavsett om du vill och vågar eller inte. 

Ha en fin söndag och kommande vecka. 

 

 

Gillar

Kommentarer

  • 1 sep 2019 21:30
    Tita

    Låter helt underbart, vilken lycka!! Du kommer att bli som ny!

    Ha det bäst!

Logga in för att skriva en kommentar.