icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

RaskPs blogg

148 kg 68 kg 40810
17 augusti 2019 09:06
3

Laddad och korvig!

Jag har haft en helt ok jobbstart trots ny chef och många nya medarbetare, vilket alltid leder till ett lite lagom hemtrevligt kaos. Nya grupp-processer ska igång: vem är du, vem är jag i den här gruppen, vem vill jag vara, vill jag ens vara här, finns det plats för mig? Alla typer finns representerade och samtidigt som det är dynamiskt så är det också tröttande. 

Som för många andra är hösten en kickstart för mig, att börja leva bättre. Jag har kommit en god bit på väg genom att börja med ketogen kost och att må gott på den. Snart två månader nu och jag har inget att klaga på och massor att vara glad över. Nu försöker jag sikta på 8 000 steg varje dag som minimum och för mig är det stort.

Jag har köpt lite fina träningskläder. Problemet med att vara tjock och bära träningstights (som är skönt och praktiskt) har jag löst med att dra på ett par basketshorts utanpå. Väldigt Compton och sup-brah. Man ska inte bry sig om vad andra tycker, jag vet det, men som med så mycket annat som har med min vikt att göra så begränsas jag av ett destruktivt själv. Och jag är ledsen om jag sårar någon för det är inte alls min intention: det här ligger hos mig och ingen annan. Tajta byxor och i synnerhet tights på tjockisar är inte och kommer aldrig att bli najs. Det är illa nog som det är och man behöver inte utmana estetiken ytterligare. Det är min filosofi. Jag kommer inte att komma dithän att jag skiter i hur jag ser ut i tights förrän jag nått en övervikt då jag ser nja-okej-då ut i tights. Joråhsåatteh. 

Jag ska göra ett försök med yoga trots otymplighet och kassa ben. Jag pratade med företaget som arrangerar och leder och självklart var den söta tjejen sådär älskvärt hurtig och sa att "aaaaallla kan vara med" och förvisso tror jag henne. Men jag är inte så sugen på att vara den där Barbamamman som behöver stol och ligger och flippar och flämtar som en sälunge och får göra specialövningar hela tiden om alla andra är flexiga och hyfsat normala Jag ska i alla fall prova - annars kör jag medicinsk yoga hemma i stället. Kompisen Snälla Lotta som är idrotsslärare hakar på och är jättepepp att jag ska göra det här. 

Jag har promenerat en timme och hann precis undan ett skyfall som jag i stället njöt av på balkongen. Veckans matleverans har anlänt och packats undan. Jag har ätit en ljuvlig omelett med svamp, skinka, spenat och lite västerbottenost. Nu kaffe och lite planering. Och klockan är bara nio! Finfin start på helgen, får jag nog tycka. 

Hoppas ni har det bra därute i för-hösten!

Gillar

Kommentarer

 • 17 augusti 2019 11:16

  Jag tycker nog att tights inte är smickrande för någon, oavsett vikt. Men du har ju hittat en bra lösning. Det viktiga är ju att kläderna sitter bra på när man rör på sig. Förr när jag var soffpotatis rörde jag på mig så lite som möjligt, nu går jag minst en timme per arbetsdag och tar nästan alltid trapporna för att få lite gratis vardagsmotion.

  Vi gick nyss igenom ett förråd där det fanns en del gamla kläder. Mycket gick vidare till second hand, men jag hittade tre gamla plagg som jag hade när jag vägde som mest. Det var tre favoritplagg som jag tyckte var väldigt fina. Och nu hoppas jag att ingen tar illa upp, men jag blev så förvånad över att kläderna var stora som tält. Jag provade ett av plaggen och det var jättestort ( har gått ner cirka 40 kg sedan jag hade de kläderna). Jag är tacksam över att jag sparade de här plaggen , jag ska fortsätta ha kvar dem i förrådet som minne och påminnelse och motivation över hur viktigt det är att ta hand om sin kropp. 

 • 17 augusti 2019 13:39

  Jag har en bekant som är  väldigt överviktig, men helt yogagalen. Hon går på yoga så mycket hon bara hinner. Handlar nog inte så mycket om vikt utan mer om flexibilitet och koordination. Jag är så okoordinerad så jag skulle inte klara av det oavsett vikt.

 • 17 augusti 2019 15:09

  Ett gratis-feelgood att spara gamla klädersmiley Lika härlig känsla som det motsatta känns bedrövligt: den där favvobrallan som man plötsligt inte kan knäppasurprise När det gäller yoga kan jag bara hoppas att det är så kul så jag kan jobba hårt med hindren tills jag blir mer rörlig. Koordinerad vete fasen haha.

Logga in för att skriva en kommentar.